обратно към блога
Д-р Енчев за Gentle Lase

Д-р Енчев: Впечатлен съм от лазера за
епилация Gentle Lase Pro

Д-р Енчев за Gentle Lase

Д-р Ангел Енчев е един от най-популярните пластични хирурзи в България и няма нужда от особено представяне. Но все пак… Завършил е медицина в Пловдив, а след това защитава дипломата си и в Гърция. Следдипломната си квалификация и лекарския си стаж прекарва в гръцката столица Атина. Следват няколко специализации в чужбина – в Бразилия и Германия, където усъвършенства познанията си.

От началото на 2019-а д-р Енчев има нова „страст“ – лазерната епилация. В неговата клиника по пластична хирургия работят с най-висок клас александритен лазер за епилация – Gentle Lase Pro, дело на американския гигант с традиции в производството на медицински лазери – Candela. По света не е рядкост лазерната епилация да се предлага в клиники по пластична и естетична хирургия. Именно по тази тема поговорихме с д-р Ангел Енчев.

Разговор с
д-р Ангел Енчев

Д-р Енчев, в клиника „Симетрия“ вече се извършват и процедури за лазерна епилация с Gentle Lase Pro. Защо преуспяла клиника по пластична хирургия реши да инвестира в лазерна технология за епилация?
Д-р Ангел Енчев: Лазерната епилация се доказа като най-ефективното средство за премахване на нежелано окосмяване още след появата си през 90-те години. През последните години, с усъвършенстването на технологиите, лазерите придобиха все по-голяма популярност и към момента лазерното обезкосмяване е в топ 5 на най-желаните минимално инвазивни процедури, редом с инжектирането на ботокс и филъри. В повечето клиники за пластична хирургия по света процедурите за лазерна епилация са комплимент за пациентите, доверили се на даден хирург за извършване на естетична корекция.

Такава ли е стратегията на предлагането на услугата и в клиника „Симетрия“?

Д-р Ангел Енчев: Пациентите на клиника „Симетрия“ ползват преференциални цени, както и безплатни пакети от процедури за лазерна епилация.

Вие работите с последно поколение александритен лазер за епилация Gentle Lase PRO. Защо се спряхте именно на този лазер?
Д-р Ангел Енчев: Решението ми да избера лазер на Candela е базирано на три критерия, които Gentle Lase PRO покрива напълно: ефикасност, безопасност и достъпност, без да има компромис в качеството.

Как бихте оценили информираността на българските пациенти относно лазерната епилация?

Д-р Ангел Енчев: Пациентите идват много добре информирани, не само за процедурите, като ефективност, мерки за безопасност и възможни странични ефекти, но и за конкретния тип лазер, с който работя.

Съвместима ли е лазерната епилация със силиконови импланти?

Д-р Ангел Енчев: Лазерната епилация е напълно съвместима с наличието на силиконови импланти. Имплантите се поставят под големия гръден мускул, който е позициониран под млечната жлеза и съответно под кожата. А лазерният лъч прониква в по-повърхностните слоеве на кожата и няма опасност от облъчвания или радиации от всякакъв вид.

Колко процедури с александритния лазер Gentle Lase PRO са необходими за оптимален резултат?
Д-р Ангел Енчев: Александритният лазер за епилация Gentle Lase PRO е ефективен при третиране на всички типове кожа. Над 80% от окосмяването изчезва трайно след препоръчителния брой процедури. Обикновено са необходми между 6 и 8 за по-тънки косми или 8 до 12 за по-дебели и по-тъмни косми. Броят на процедурите за лазерна епилация зависи от различни фактори. Това са тип кожа и косъм, третирана област (зоната на тялото или лицето), гъстота на окосмяване, индивидуален цикъл на растеж на косъма и наличие на различни хормонални състояния.

Следваща статия

ИСКАТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ОЩЕ СТАТИИ?
Запишете се за нашия бюлетин!

Пишете ни