Какво представлява апаратът NeoGraft?

NeoGraft е революционна апаратна технология за присаждане на коса. Той представлява минимално инвазивно устройство за трансплантация на коса при мъже и жени.  Задоволеността на пациентите от процедурата е над 95%, според авторитетният сайт Realself.com. Апаратът комбинира FUE технология с уникална имплантираща технология. Това прави процедурата супер ефективна, по-малко изморителна за лекаря и несравнимо бърза. Рискът от унищожаване на присадки е минимален.

Извадените космени фоликули се съхраняват  в два специални стерилни контейнера, които се намират на накрайниците. Средата е затворена и влажна, до момента на присаждането. Това прави възможно реимплантирането на присадките веднага след като се съберат минимум 50 графта. Присадките могат да се реимплантират с помощта на два накрайника едновременно, което прави процедурата несравнимо бърза.

NeoGraft е иновативно устройство, което много улеснява работата на лекаря по време на присаждането на коса. Особено, когато става дума за големи зони за трансплантиране с над 2500 графта.  С NeoGraft за присаждане на коса лекарят може много по-бързо, прецизно и лесно да извърши процедурата, дори при много големи зони. Апаратът пести време, което е и най-ценното му качество. Ако средно една процедура по присаждане на коса отнема около 10 часа, то с този апарат тя може да бъде извършена за по-малко от 6 часа.  Това пести време както на лекаря, така и на пациента.

NeoGraft за присаждане на коса  – апарат с 95% успеваемост!

NeoGraft за присаждане на коса е единственият апарат на пазара, който клинично доказано дава над 95% успеваемост на процедурата. Резултатите със NeoGraft  идват след 6 до 12 месеца и са последователни. Присадената коса е жива, расте и може да се подстригва. Пациентите са изключително доволни. При повечето пациенти се налага процедурата да бъде извършена един път, но има и такива, при които са необходими две или три процедури, за да се постигне оптимален ефект.

NeoGraft  е разработен от лекари, медицински учени и инженери. NeoGraft  позволява на специалистите, които работят с него да извършват ефективно, безопасно и бързо процедури за трансплантиране на коса, като същевременно осигуряват естествени и постоянни резултати.

За информация отностно цените

Попитай наш бизнес консултант

Технологията

NeoGraft работи по метода FUE за извличане и присаждане на космени фолукили, като го автоматизира. Значителното предимство на FUE метода е липсата на линеен белег. Малките донорни зони, които обикновено се намират на тила, се затварят с 50% по размер в рамките на 24 часа и могат да бъдат напълно неоткриваеми в рамките на седмици, в зависимост от качеството на косата в донорната област. Когато косата около зоната достигне определена дължина (приблизително 8 мм), белегът се заличава и видът става напълно естествен.

NeoGraft трансплантация на коса резултати
NeoGraft присаждане на коса резултат след 2 дни
NeoGraft присаждане на коса - след 14 дни

Другите методи

С мануалиния, роботизирания или механичния метод FUE за екстракция на космения фоликул, ударът с накрайника трябва да е много прецизен, така че върхът на накрайника да достигне до луковицата на косъма, за да може да бъде извършена екстракция на косъм с издърпване. В противен случай косменият фоликул може да бъде прерязан и да бъде негоден за присаждане.

Старият метод е доста по-травматичен за пациента, бавен и с дълъг възстановителен период. Това го прави все по-малко популярен след лекари и пациенти.

smartgraft-prisajdane-kosa-metod

 

Методът на NeoGraft

При метода на NeoGraft технологията е усъвършенствана и щадяща. Тя използва имплантиращ накрайник за подпомагане на въздушното налягане. Този метод съчетава скорост, прецизност и нежност. Присадките се поставят на гърба на ръката на лекаря. Той приближава имплантационния накрайник близо до присадката и натиска педала. Вакуумът засмуква присадката в наконечника. След това накрайникът се вкарва в предварително направен отвор в зоната за присаждане на коса и с друг педал се прилага положително налягане. Благодарение на него присадката се позиционира в отвора.

smartgraft-prisajdane-kosa-metod-1

Технологията NeoGraft

Устройството NeoGraft за възстановяване на косата работи на микроскопично ниво, като извлича между 1 и 4 космени фоликула наведнъж от дадена област на главата. Присадките се извличат от зона със здрава коса и „резистентност към оплешивяване“, най-често това е тила при мъжете. След това лекарят имплантира присадките с микро коса в целевите зони за най-естествени и дълготрайни резултати. NeoGraft дава над 95% успеваемост на процедурата. Присадената коса е жива, расте и може да се подстригва.

Предимства за лекаря и терапевта:

 • Автоматично извличане и имплантиране на присадките в реално време с два апликатора едновременно. Това прави процедурата несравнимо бърза.
 • Автоматично броене на присадките
 • Бързо превключване на двата режима – екстракция и имплантиране
 • Имплантаторът без докосване предпазва луковицата от нараняване
 • Постоянното засмукване и центрофугиране водят до стандартизирани екстракции, висококачествени присадки и превъзходни резултати за пациентите
 • Разширените IoT технологични възможности подобряват бизнеса и операциите чрез оптимизиране на протоколите за лечение, подобряване на резултатите при пациентите и повишаване на удовлетвореността им. Всичко това увеличава оперативната ефективност и възвръщането на инвестицията.

Предимства за пациента:

NeoGraft технологията позволява на терапевта да извлича и съхранява косата по-ефикасно от всяка друга технология и то за по-кратко време. Всички ползи на процедурата:

 • Минимално инвазивна процедура
 • Без скалпел и конци
 • Без линеен белег
 • Съвсем лек дискомфорт
 • Драстично намалено времетраене на процедурата
 • Бърз възстановителен период
 • Пациентите не трябват да бръснат главите си, както при старите методи

Екранът на апарата:

 • Интелигентен тъч скрийн
 • Бързо превключване от режим екстракция на режим имплантиране и обратното
 • Двойно съединеното рамо и подобрената ергономичност гарантират по-бърза и по-приятна процедура за пациента и за лекаря
 • Автоклавируемите наконечници предлагат стерилизуеми и рентабилни инструменти
 • Новият контра-ъгъл  намалява риска от загубата на течност и предпазва присадките от нараняване, чрез вакуумно уплътнение
 • Накрайникът осигурява повече стандартизирани импланти
 •  Имплантаторът без докосване гарантира минимизиране на риска от нараняване на луковицата

Апликатор

NeoGraft

Виж още

Пазарът за трансплантация на коса

Клинични резултати

Технически спецификации

Размери W40xD40xH100 cm
Тегло Апарат: 36 кг
Електрическо захранване 100 – 240 VAC, 50 – 60 Hz, 100VA
Основен бушон еднофазен, основни фази: T2AH-250VAC (qty = 2)
Size 5 x 20
Оперативна температура +15°C to +25°C
(+59°F to +77°F)
Скорост на въртене и ъгъла

Максимално вътрешно налягане:

Налягане на имплантиращия накрайник:

От 0 до 3000 RPM

2.5 bars

0 to 2.5 bars

Максимален вакуум 800 mbars

Често задавани въпроси

КАК И ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СИ ВЪЗВЪРНА ИНВЕСТИЦИЯТА?

Опитът ни показва, че възвръщането на инвестицията с нашите апарати за естетични процедури е бързо, като изисква само 3 неща:
- Точен бизнес план. Ние предоставяме работещ бизнес план за възвръщане на инвестицията от 6 до 18 месеца, в зависимост от нивото на развитие на бизнеса. Нашият бизнес план е реален, базиран на опита и практиката на нашите вече съществуващи клиенти.
- Добра маркетингова стратегия. Предоставяме изпитана сред нашите клиенти, работеща маркетингова стратегия за рекламиране и позициониране на апарата в различните градове от страната. Стратегията ни е базирана на дългогодишната ни работа с клиенти от цяла България.
- Добро обучение за работа с апарата. Предоставяме сертифицирани обучения за работа с апарата, както и такива за повишаване на квалификацията. Обучението включва и техники за извършване на добра консултация от страна на вашия терапевт към клиента.

ИМА ЛИ ВАРИАНТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА АПАРАТА НА ИЗПЛАЩАНЕ?

Предоставяме варианти за закупуване на апарата на изплащане от 1 до 2 години. Схемата е индивидуална, гъвкава и съобразена с вашите нужди и възможности. Тя включва редица бонуси: маркетингова подкрепа, обучения и безплатни консултации. Направена е така, че да позволи на бизнеса ви да се развива бързо, но в същото време стабилно с тенденция за закупуване на следващ апарат.

ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ И СЕРВИЗ?

Да. Ние предлагаме гаранция при закупуване на апарата от 1 година, като след изтичането й можете да се възползвате от нашия доверен и надежден сервиз. Ние сме единствената компания на пазара в България, която държи на склад заместващи апарати и в случай на нужда, можем да предоставим такъв, докато ремонтираме вашия.

ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С АПАРАТА?

Да. Предлагаме сертифицирано обучение за работа с нашите апарати, което се извършва от наши висококвалифицирани клинични трейнери. Повече информация за нашата сертифицираща програма вижте ТУК.

Имате още въпроси?

Запишете час за безплатна бизнес консултация

Контакти

Бул Мед Консулт ООД

 • адрес

  Централен офис гр. София:
  ул. Александър Жендов 1
  етаж 9, офис 17

  Офис гр. Варна:
  ул. „Коево“ 3, 9027 Индустриална зона - Планова

  Работно време:
  от понеделник до петък
  от 09:00 ч. до 18:00 ч.

  За поръчка на консумативи тел: +359 87 961 8364

 • телефон

  +359 88 259 0400

 • email

  office@bulmed.bg

Call Now Button