обратно към блога
Отдел обучения Бул Мед Консулт

Лазерна епилация за мъже.
Нова бизнес възможност.

Отдел обучения Бул Мед Консулт

Време за четене 3 мин.

Лазерна епилация за мъже. В миналото мъжете подценяваха необходимостта от естетични процедури за поддържане на младежки външен вид. Днес обаче те все по-често прибягват до тях. Сред най-предпочитаните процедури за мъже е лазерната епилация. Преди няколко години актьорът Джордж Клуни подтикна милиони мъже в САЩ да правят лазерна епилация след като в телевизионно предаване се пошегува, че е правил тази процедура на бикини зоната си.

Като собственици на естетични центрове най-вероятно сте забелязали нарастващия през последните години интерес от страната на мъжете към лазерното обезкосмяване.  Тенденцията е този интерес да става все по-голям, а процедурата да става все по-необходима за силния пол.

Мъжете харчат повече пари за лазерна епилация

Според компанията за статистически проучвания Allied Market Research пазарът на естетични услуги за мъже ще реализира оборот от над 166 млн. долара до 2022 година. Освен това, от 2000 година насам интересът на мъжете към лазерна епилация е нараснал с 46%.

Въпреки че доскоро естетичните процедури бяха считани за изцяло женски свят, то проучване на Американската СПА асоциация показва, че мъжете харчат с 13% повече пари от жените за лазерна епилация, подмладяване или оформяне на тялото. Същото проучване предвижда, че до 2030 година силният пол от поколението У ще стане 30% от всички потребители на естетични услуги.

Мъжете харесват лазерната епилация, защото тя им позволява да се отърват от нежеланото окосмяването по деликатни и труднодостъпни зони като брадата, врата и шията. Високите яки на мъжките ризи, както и вратовръзките често причиняват обриви, врастнали косми и зачервяване по шията и врата на мъжете. Те предпочитат с няколко сесии лазерна епилация да се отърват от досадното задължение да бръснат тези зони на всеки 2-3 дни. Бръсненето създава допълнителен дискомфорт за мъжете.

Лазерна епилация за мъже. Гърдите, корема и гърба са другите много предпочитани зони от мъжете, където те често имат значително окосмяване. Кола маската и бръсненето са доста болезнени и трудоемки методи за обезкосмяване на толкова големи зони. Затова мъжете предпочитат с 6-10 процедури лазерна епилация на тези зони да се отърват от космите за години напред.

Защо да инвестирате в лазер за епилация

Има няколко много основателни причини за всеки собственик на естетичен център или клиника да инвестира в качествен лазер за епилация.

Проучване на Acumen Research and Consulting предвижда, че пазарът на лазерната епилация в света ще достигне 3.9 млрд. долара до 2026 година. Най-голям дял от този пай ще вземат клиниките, които сега инвестират в лазерна епилация
Лазерна епилация за мъже. Става все по-голям делът на мъжете, които предпочитат лазерна епилация пред традиционните методи за обезкосмяване, като кола маска, самобръсначка или домашен епилатор. За тях те са много по-болезнени, трудоемки и предизвикват допълнителни проблеми, като пъпки и зачервяване, врастнали косми, възпаления, пигментации и пр.
Лазерната епилация е много индивидуална процедура, която решава и редица здравословни проблеми, като фоликулит. С качествен лазер Вие ще бъдете още по-полезни на своите клиенти/пациенти.
Лазерната епилация става все по-достъпна процедура за широк кръг от хора.
Качествените лазери за епилация безспорно са голяма инвестиция. Всеки лев обаче се възвръща до 2 години, при правилна бизнес и маркетингова стратегия.

Бул Мед Консулт е единствената търговско-консултантска компания на българския пазар, която при закупуването на лазер, предоставя цялостна и ефективна бизнес и маркетингова стратегия за възвръщане на инвестицията в машината.

Следваща статия

ИСКАТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ОЩЕ СТАТИИ?
Запишете се за нашия бюлетин!

Пишете ни