обратно към блога
Отдел обучения Бул Мед Консулт

Лазерът според практиката

Отдел обучения Бул Мед Консулт

Време за четене: 6 мин.

Знаете, че лазерната епилация е печеливш бизнес. Особено в България. Особено сега. Знаете, че искате да инвестирате в бизнес с лазерна епилация. Не знаете какъв лазер трябва да си купите. Не знаете каква е разумната инвестиция за него. Не знаете кой е най-добрият (всички фирми казват: „нашият лазер е най-добрият“). Не знаете какъв трябва да е бизнес моделът. Целта на тази статия е да хвърли малко светлина върху бизнес подходите при лазрената епилация и да направи избора Ви на лазер информиран.

Ако сега стартирате и Вашата бизнес концепция е да предлагате много разкрасителни услуги на едно място. Ако нямате достатъчно кабинети, за да обособите всяка услуга. Ако лазерната епилация е просто една от многото процедури, които предлагате, то в този случай вашият лазер е Elysion PRO на испанския гигант Cocoon Medical. Доводите в подкрепа на това решение да изберете лазера според практиката са убедителни. Първоначалната инвестиция в лазера е ниска, а срокът за възвръщането й, при добре работещ бизнес, е кратък – от 10 до 16 месеца[1]. Най-хубавото е, че компанията производител предлага изключителни условия за замяна или ъпгрейдване на апарата. Обезценяването му на годишна база е само 15%. Сделката е повече от добра и на практика изглежда така: една година работа, възвръщане на инвестицията за този период и доплащане само от 15% за закупуване на по-висок клас апарат от Cocoon Medical.

Лазера според практиката за стартиращи бизнеси

ELYSION PRO е диодна лазерна технология, която премахва нежеланото окосмяване от практически всеки фототип кожа –  1-ви до 6-ти фототип според скалата на Fitzpatrick. Лазерът може да се използва целогодишно, дори и през летните месеци, като кожата в третираната зона в този период не бива да се излага на слънце само 1-2 дни. Лазерът е изключително безопасен и лесен за употреба. Освен това благодарение на надеждната си технология за охлаждане, наречена Crystal Freeze, епилацията с апарата е безболезнена.

По време на процедура се усеща само леко боцкане и затопляне на третираната зона, което е индикация, че лазерът си върши много добре работата. Освен това  епилацията с ELYSION PRO е дълготрайна, като се изискват между 6 и 8 процедури за оптимални резултати в зависимост от зоната, която се третира. С него могат да се обработват както големи зони – като крака, гръб, при мъжете, така и по-малки зони като горна устна и брадичка. Апаратът не използва консуматив, което от инвеститорска гледна точка го прави много изгоден. А гаранцията, която дава производителят е до 3 години.

За развити бизнеси

Ако имате развит бизнес и лазерната епилация заема почетно място в него, то тогава определено Ви трябва по-висок клас лазер. Защо? Най-вероятно имате много клиенти и голям обем от работа. В този случай е задължително да обособите лазера в отделен кабинет,

който да бъде предназначен само за лазерна епилация. Препоръчително е да имате специалист, който да се занимава само с лазерна епилация и маркетинг усилията Ви да бъдат насочени към нея.

Primelase или Gentle Lase Pro?

PRIME LASE HR е диодна лазерна технология, която се характеризира с най-голямата пикова мощност на пазара (4800 W). При тази технология се използват много къси импулси с висока доза енергия, идеална за остатъчни косми. Динамичният безболезнен режим е другата важна характеристика на PRIME LASE HR. Тази система ни позволява да работим без никакъв дискомфорт или болка,

което прави лазерна епилация напълно поносима за всички пациенти, включително и за мъже с дебели косми. Можете дори да обособите цял център, който се занимава само с диодна лазерна епилация. За целта ще Ви трябват бързи, безопасни, лесни за употреба през цялата година лазери, за да може да поемате и обслужвате адекватно големия поток от клиенти. При този бизнес модел най-подходящ е диодният лазер PRIME LASE HR.

Той е бърз, поне два пъти по-бърз от Elysion Pro, работи без консуматив, безопасен е и е лесен за работа. Той има интуитивен тъч скрийн, който позволява лесни и бързи настройки на параметрите  с минимален риск от грешка. С него може да се работи целогодишно, без притеснение дори през летните месеци.

PRIME LASE HR използва „crystal freeze“ технология за охлаждане в апликаторите си, която постоянно и автоматично регулира температурата. Това прави отстраняването на космите много по-безопасно. Лазерното отстраняване на нежеланото окосмяване изисква няколко сесии, тъй като можем да премахнем само космите, които се намират в анагенна фаза на растеж. Броят на сеансите зависи от зоната, която се третира, дебелината и цвета на косъма, вида на кожата и специфичните нужди на всеки пациент. Затова процедурите с PRIME LASE HR  се продават лесно в пакет, което прави бизнесът устойчив. В подкрепа на твърдението за бързината, ще добавим, че продължителността на една процедура с PRIME LASE HR варира от 5 мин. за малките зони до 1 час за големи зони като крака, например.

Ако разработвате център за премиум услуги и държите само на най-доброто на пазара, то тогава трябва да заложите на александритният лазер за епилация GENTLE LASE PRO.  

Инвестицията в него е висока, но се отплаща двойно и тройно в дългосрочен план. Първата причина за това е, че GENTLE LASE PRO е безспорно най-добрият при отстраняване на светли и тънки косми. А много хора в България имат подобно окосмяване. Освен това, с него могат да се третират доста успешно слънчеви пигментни лезии, старчески петна, бръчки.

Александритният лазер за епилация GENTLE LASE PRO е с дължина на вълната 755 нм и милисекундна продължителност на импулса. Това го прави  беспорния „цар“ на лазерната епилация. Той има най-дълбокото проникване и най-значителната абсорбация на тази дължина на светлинната вълна от меланина, дори в най-дълбоко разположените космени фоликули. Този лазер е един от най-бързите лазери в света.

От инвеститорска гледна точка, печалбата от GENTLE LASE PRO е най-голяма в сравнение с всички останали лазерни технологии за обезкосмяване на пазара в момента. Защото:

  • GENTLE LASE PRO е най-бързият лазер за епилация от влизането на пациента в кабинета, през самата процедура, до излизането му. Така една процедура на малка зона с размери 10 на 10 см трае около 1-2 минути. Епилацията на цели крака трае 21 мин. Не се губи време и не се разпръскват импулси.
  • GENTLE LASE PRO е безконтактен лазер. При него не се използва контактен гел, както при повечето модели лазери за епилация. Вместо това разполага с охлаждаща система на накрайника, която прави процедурата безболезнена.
  • С GENTLE LASE PRO се третира най-голям спектър от косми – от тънки и светли до дебели и тъмни.
  • GENTLE LASE PRO е един от най-мощните лазери на пазара (17 000 W пикова мощност) в света. Затова трябва да се използва само под лекарско наблюдение.

В заключение

За да инвестирате правилно, трябва да помислите и за back-up вариантите в случай на повреда на лазера. Затова надеждният сервиз е от първостепенна важност. Бул Мед Консулт е може би единствената дистрибуторска компания в България,

която има строга политика да държи машини на склад за замяна в случай на повреда. Това ни позволява да реагираме бързо и навременно в случай на повреда, така че Вие да не губите време и клиенти. Преди да си купите лазер помислете за доброто на бизнеса си!

Следваща статия

ИСКАТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ОЩЕ СТАТИИ?
Запишете се за нашия бюлетин!

Пишете ни