обратно към блога
Д-р Атанасова за апарата Vbeam

Д-р Атанасова: С Vbeam постигам два пъти по-добри резултати

Д-р Атанасова за апарата Vbeam

Време за четене 2 мин.

Д-р Снежана Атанасова е един от най-изтъкнатите дерматолози в България. Тя е член и председател на Българската асоциация на естетичните дерматолози (BAAD) www.baad.bg.

Завършва медицина в Държавния медицински университет в Курск, Русия през 1998 г. А през 2005 се дипломира със специалност Медицина и в Еберхард – Карл Университет Тюбинген, Германия.

През 2012 г. придобива специалност дерматовенеролог. В момента практикува специалността в дерматологична клиника Ата-Дерма.
www.ataderma.com

Днес разговаряме с д-р Атанасова по темета за възможностите на PDL лазера VBeam . Д-р Атанасова е един от малкото дерматолози в България, които работят с този лазер.

Д-р Атанасова, Вие сте първият дерматолог в България, който работи с най-новия PDL лазер на Candela – Vbeam. Как Ви помага той във Вашата дерматологична практика?

Лазерът VBeam предлага основно решение на дерматологични проблеми (пост акне, розацея, хемангиоми, пойкилодерма, псориазис, чери ангиоми, васкуларни малформации, белези, брадавици и т.н.), така че в моята практика е успешно приложим и с него постигам много добри и бързи резултати. Това е една от отличителните черти на този лазер пред другите. Друго много голямо предимство на този лазер е,  че той е перфектна комбинация от PDL и Nd:Yag. Това разширява неговите индикации. С него можем да работим както повърхностно разположени по лицето и тялото малки капиляри, така и по-големи кръвоносни съдове.

Какви проблеми най-често третирате с него?

Най-често третирам с него пост акне и розацея. Но портфолиото на индикациите е доста голямо. Успешно могат да бъдат премахнати чери ангиоми, порт-вайн-стейн, различни видове хемангиоми. Лазерът е подходящ и за лечение на родилни петна при малки деца, дори и на бебета от първите месеци след раждането им.

Какви резултати наблюдавате?

Преди работихме с по-старото поколение VBeam лазер. От около година сме с най-новото поколение от този вид лазери. Работейки с Vbeam лазер постигаме резултати  с малко на брой процедури, което спестява средства и време на пациента. Това ни прави предпочитана дерматологична клиника сред пациенти със сериозни кожни проблеми.

Има ли противопоказания и какви са те?

Противопоказания има винаги. С Vbeam лазер трябва да работи дерматолог. 90% от посочените индикации са в компетенцията именно на дерматолог. Винаги събираме подробна анамнеза, снемаме локален статус и правим диагноза преди да преминем към лечение с Vbeam.

Болезнена ли е процедурата с Vbeam?

Процедурата е безболезнена и максимално комфортна за пациента. С помощта на интегрирана DCD система заедно с импулса се подава и криогенен спрей, който охлажда тъканите. Това прави процедурата много поносима и безопасна за пациента.

Има ли възстановителен период?

Когато параметрите са подбрани оптимално, възстановителният период най-често преминава с незначителни зачервявания и оток, които бързо отшумяват.
Разкажете ни за Ваш клиничен случай, с чийто резултат най-много се гордеете.
Този лазер позволява на нас, дерматолозите в клиника Ataderma,  да се справяме бързо с тежките форми на акне и розацея. Също така много често след различни инвазивни манипулации се случват хематоми, които след обработване с Vbeam лазер изчезват за 24-48 часа. Напоследък доста работим и с визуализирани периорбитални кръвоносни съдове. В нашите профили в Instagram и Facebook имаме качени много резултати след работата с Vbeam лазер.

Следваща статия

ИСКАТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ОЩЕ СТАТИИ?
Запишете се за нашия бюлетин!

Пишете ни