elysion-pro-dioden-lazer-cocoon-bulmed

Какво представлява Elysion-Pro диоден лазер?

Elysion Pro е диоден лазер за епилация от ново поколение. Предназначен е за лазерна епилация, която премахва окосмяването по селективен начин. Апаратът атакува пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на космения фоликул без да увреждат кожата.

Elysion-Pro диоден лазер – режими на работа

Има два режима на работа:

 • статичен – до 3Hz (препоръчва се за тънки косми и малка площ).
 • динамичен – до 15Hz  (препоръчва се за кожа с тен, тъмен фототип, чувствителна кожа и мъже с прекомерно окосмяване).

Платформата е разработена по същата технология както и медицинския лазерен апарат Primelase HR excellence. Elysion-Pro е с пикова мощност от 2000W и работи с четирите дължини на вълната (755nm, 810nm, 940nm и 1060nm). Това прави възможно третирането на всички видове кожни фототипове и всякакъв вид косми през цялата година.

Elysion-Pro е проектиран така, че да позволява да се избират различни дължини на вълната. По този начин е осигурена отдавна търсената гъвкавост и прецизност. Именно заради тези му качества той е обявен за най-добрият апарат в своята категория от престижното професионално списание за естетика Vida Estética.

755nm дължина на вълната е ефективна върху светли кожи, позволява трайно премахване на фините и по-малко пигментирани косми, включително остатъчните косми от последните процедури.

810nm дължина на вълната е препоръчителна за работа върху всички кожни фототипове, както и върху всички видове косми.

Режимът COMB (810 + 940 + 1060nm) на Elysion-Pro е комбинация между три дължини на вълната, за да гарантира максимална безопасност и ефикасност при тъмни фототипове с гъсто окосмяване.

Официален уебсайт
elysion-pro-dioden-lazer-cocoon-bulmed

За информация отностно цените

Попитай наш бизнес консултант

ТЕХНОЛОГИЯТА  USP

Лазерът работи с технология USP (Ultra Short Pulse – Ултра Къс Импулс). Тя  прави възможно доставянето на ултра къси импулси от 3 ms до косъма. Тези импулси достигат оптималната температура, за да унищожат космения фоликул без да нараняват кожата.

Предимството на ултра късият импулс е, че той успява да загрее косъма много бързо, което  позволява на самия косъм да отведе топлината до фоликула също толкова бързо, преди тя да се е загубила. По този начин луковицата бива унищожена ефективно. При дългите импулси това е по-трудно, защото те не успяват достатъчно бързо да загреят косъма. Следователно луковицата не винаги бива унищожена. Бързината на загряване е изключително важна, защото косъмът, както всеки друг предмет, отдава топлината си. И тъй като е малък, това става за изключително кратко време. Този процес се нарича терморелаксационно време. Това е времето, за което косъмът абсорбира и отдава топлина. Проучванията показват, че за 3 ms косъмът абсорбира цялата енергия без да се разпръсква в останалата тъкан. За 20 ms той абсорбира част от енергията и започва да разпръсква друга част от нея в съседните тъкани. За 50 ms косъмът разпръсква топлина в съседните тъкани, докато температурата му бавно се понижава.

Термо-релаксационно време (TRT – Thermal Relaxation Time)

Elysion-pro-termo-grafika-bulmed

 

Кондензаторите. Защо са важни?

 

 

 

 

 

Elysion-Pro работи с кондензатори, което му позволява да използва цялата налична мощност от над 3500 W. Лазерите без кондензатори са ограничени. Затова той има възможност да достави чиста пикова мощност от 2000 W.

Когато работите с апарати без кондензатори всички нужди за захранването им трябва да бъдат изпълнени от електрическата мрежа, а тя има граница от 3500W. Следователно лазерът без кондензатори може да използва максимум 50% от наличната мощност за преобразуване в светлина, ограничавайки неговата максима светлинна мощност до 1750 W.

Апаратите без кондензатори консумират много енергия по време на импулсите и това може да повлияе на другите електрически устройства, които са включени в мрежата по това време.

Възможности на платформата

Платформата Elysion-Pro е проектирана да работи с четири различни дължини на вълните (755 nm, 810 nm, 940 nm и 1060 nm) за дълготрайна и безопасна лазерна епилация при всички фототипове. Нейната висока пикова мощност (2000 W) осигурява максимална сигурност и ефективност, гарантираща най-висока рентабилност. Честотата на повтаряне на импулсите от 3 Hz в статичен режим и 15Hz в динамичен режим, в допълнение  с различните размери на спота (10×10 и 18×10), правят Elysion-Pro един от най-бързите, най-безопасните, най-мощните и най-ефективните апарати в сектора. Лазерната епилация с него е успешна и при остатъчни косми.

 

Режими на работа

СТАТИЧЕН РЕЖИМ

Статичният режим позволява бърза работа, като прилага големи количества енергия на изстрел дори и с къси импулси. Максимална ефективност при максимална скорост.

 • При тънки и остатъчни косми
 • Малки зони
 • Повърхности, намиращи се върху кост, в интимната зона, където прецизността е от голямо значение.

 

ДИНАМИЧЕН РЕЖИМ

Единственият динамичен режим на пазара с ултра къси импулси – 3 ms, което осезаемо намалява усещането за болка, но същевременно осигурява максимална ефективност дори при тънки косми още от първа сесия.

 • При тъмни кожи
 • Кожа с тен
 • Силна чувствителност
 • При първа сесия при мъжете. При плътни и тъмни косми.

Система за охлаждане

Апликаторите на Еlysion-Pro са снабдени със система Crystal freeze, която служи за охлаждане върха на апликатора. Тя е базирана на TRT (време за термична релаксация), времето, необходимо за понижаване на температурата, получена в резултат на лазерното лъчение.

Това е най-цялостната налична система. За разлика от останалите, при нея кожата се предпазва от топлината едновременно с излъчването на импулсите и по този начин се предотвратява прекомерното загряване на кожата. Тя също така позволява третираната област да бъде предварително охладена, като апликаторът се плъзга върху кожата преди да започне излъчването и охлажда кожата след всеки импулс.

Клинични резултати

Технически спецификации

Основна информация
Вид апарат диоден лазер за епилация
Технически характеристики
Размер на светлинното поле 10х9 mm
Пикова мощност 2000 W
Дължина на вълната 810 nm
Максимум енергия 140 J/max
Честота 120 J/cm2
Продължителност на импулса 3-400 ms
2 режима на работа: статичен (до 3Hz) и динамичен модул до 15Hz
(без болка)
Crystal freeze постоянно охлаждане на третираната област
Ефективност Дължина на вълната 810 nm
Гаранция 1 година неограничена гаранция
Сертификат Европейски CE сертификат за качество
БЕЗ консумативи
Захранване
Захранване 100-240V
Електрическа мощност 1600 W, 50-60 Hz
Физически характеристики
Тегло 38 kg
Размери  600 x 450 x 450 mm
Екран тъч скрийн 10,4”

Често задавани въпроси

КАК И ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СИ ВЪЗВЪРНА ИНВЕСТИЦИЯТА?

Опитът ни показва, че възвръщането на инвестицията с нашите апарати за естетични процедури е бързо, като изисква само 3 неща:
- Точен бизнес план. Ние предоставяме работещ бизнес план за възвръщане на инвестицията от 6 до 18 месеца, в зависимост от нивото на развитие на бизнеса. Нашият бизнес план е реален, базиран на опита и практиката на нашите вече съществуващи клиенти.
- Добра маркетингова стратегия. Предоставяме изпитана сред нашите клиенти, работеща маркетингова стратегия за рекламиране и позициониране на апарата в различните градове от страната. Стратегията ни е базирана на дългогодишната ни работа с клиенти от цяла България.
- Добро обучение за работа с апарата. Предоставяме сертифицирани обучения за работа с апарата, както и такива за повишаване на квалификацията. Обучението включва и техники за извършване на добра консултация от страна на вашия терапевт към клиента.

ИМА ЛИ ВАРИАНТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА АПАРАТА НА ИЗПЛАЩАНЕ?

Предоставяме варианти за закупуване на апарата на изплащане от 1 до 2 години. Схемата е индивидуална, гъвкава и съобразена с вашите нужди и възможности. Тя включва редица бонуси: маркетингова подкрепа, обучения и безплатни консултации. Направена е така, че да позволи на бизнеса ви да се развива бързо, но в същото време стабилно с тенденция за закупуване на следващ апарат.

ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ И СЕРВИЗ?

Да. Ние предлагаме гаранция при закупуване на апарата от 1 година, като след изтичането й можете да се възползвате от нашия доверен и надежден сервиз. Ние сме единствената компания на пазара в България, която държи на склад заместващи апарати и в случай на нужда, можем да предоставим такъв, докато ремонтираме вашия.

ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С АПАРАТА?

Да. Предлагаме сертифицирано обучение за работа с нашите апарати, което се извършва от наши висококвалифицирани клинични трейнери. Повече информация за нашата сертифицираща програма вижте ТУК.

Имате още въпроси?

Запишете час за безплатна бизнес консултация

Контакти

Бул Мед Консулт ООД

 • адрес

  Централен офис гр. София:
  ул. Александър Жендов 1
  етаж 9, офис 17

  Офис гр. Варна:
  ул. „Коево“ 3, 9027 Индустриална зона - Планова

  Работно време:
  от понеделник до петък
  от 09:00 ч. до 18:00 ч.

  За поръчка на консумативи тел: +359 87 961 8364

 • телефон

  +359 88 259 0400

 • email

  office@bulmed.bg

Call Now Button