обратно към блога
апарат за вагинално подмладяване CO2RE Intima

1 година вагинално подмладяване с CO2RE Intima

апарат за вагинално подмладяване CO2RE Intima

Д-р Георги Амалиев е акушер-гинеколог с богат опит зад гърба си. Завършва Медицински университет – гр. Пловдив през 2006 г. Главен асистент е към същия университет. През 2012 г. придобива специалност по Акушерство и гинекология, като защитава дисертационен труд в областта на патологичната бременност и нарушенията на кръвосъсирването през 2013 г. Преминал е множество обучения в Австрия, Белгия, Франция, Англия, Гърция и Турция. Развива частната си практика в клиника „Д-р Амалиеви“ в Пловдив. Той е първият гинеколог в България, който вече повече от година предлага иновативна процедура в клиниката си – вагинално подмладяване с лазера CO2REIntima. В това интервю заедно с д-р Амалиев ще направим равносметка на изминалата една година и как новата процедура се приема от пациентките в България.

Интервю с д-р Георги Амалиев

Д-р Амалиев, вече повече от година предлагате нова процедура в клиника „Д-р Амалиеви“ – вагинално подмладяване. Как я приемат пациентките?
Пациентките ми я приемат чудесно. Изключително доволни са от процедурата с лазера CO2RE Intima. Считат я за ефективна, защото виждат резултата още след първата манипулация. В началото подхождат с доза скептицизъм и страх към нея, защото мислят, че ще е болезнена. Но след като преминат първата процедура с желание пристъпват към втората и третата.

Колко процедури са необходими за най-добри резултати?
3 процедури за вагинално подмладяване са необходими за оптимални резултати, като всяка се прави през един месец. За жените, които нямат матка и цикъл минимумът отстояние между процедурите е три седмици.

Кои проблеми при жените най-често третирате с лазера CO2RE Intima?
Мога да разделя пациентите, с които работих през тази една година, в четири групи. Първата група е съставена от жени, които нямат никакви оплаквания и правят процедурите само с профилактична цел. Те са чели за тази процедура и знаят, че тя има добре изразен профилактичен ефект. Решават се да я направят без да имат каквито и да било оплаквания.

Втората група е тази на жените, които страдат от леки сексуални нарушения и не получават достатъчна удовлетвореност от половия контакт. Те се повлияват доста добре.

Третата група пациенти са жени след раждане, които страдат от лека инконтиненция, безволево изпускане на урина. Имаме по-бързо възстановяване при тях.

Четвъртата група пациенти са жени в и около периода на менопауза или след премахнати полови органи, по-точно след премахната матка и яйчници, които имат атрофични промени във влагалището. Те търсят помощ именно заради атрофията на влагалището – сърбеж и сухота. При тези случаи също имаме значително подобрение.

Колко пациентки преминаха през процедурата през тази една година?
Общо третирах около 80 пациентки, като за съжаление най-малък е броят на жените, които правят процедурата с профилактична цел. Трябва още много да се говори за този тип процедури, за да станат търсени и да се правят именно с цел профилактика. Знаете, че превенцията е много важна и колкото повече се обръща внимание на нея, толкова повече проблеми в бъдеще могат да бъдат избегнати.

Какво споделят пациентите за усещането от процедурата?
Знаете, че тя включва третиране на външни и вътрешни гениталии. При третирането на вътрешните гениталии усещаното е много добро. Безболезнена е, без странични ефекти. Понасят я изключително добре. При третирането на външната част – обработката на вулвата, с CO2RE Intima, има болка, която е съизмерима с тази при фотоепилация. Има лек дискомфорт и леко усещане. Третирането на вътрешните гениталии се усеща като гинекологичен преглед.

При кои случи наблюдавате най-добър ефект?Определено при атрофиите, които са свързани със симптоматика. При сухота и сърбеж имаме значително подобрение в усещането на влагалището. При сексуалното преживяване също имаме изключително добър ефект. Лазерът определено има своето място в профилактиката и като физиотерапевтичен метод.

Защо избрахте да работите с лазера за вагинално подмладяване CO2REItima? Има и други подобни апарати на пазара.
Аз винаги съм подхождал към апаратурата с идеята да имам най-добрата и върхова технология в дадената област. Затова се спрях на CO2RE Intima. Освен това, Бул Мед Консулт, по мои проучвания, е най-добрата фирма на българския пазар и от работата си с вас през тази една година се убедих в това. С апарата се работи много лесно. Софтуерът е много интуитивен. За мен важно е, че се работи безопасно, както за лекаря, така и за пациента.

Следваща статия

ИСКАТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ОЩЕ СТАТИИ?
Запишете се за нашия бюлетин!

Пишете ни