обратно към блога
Д-р Денкова за лазера InMode Triton

Inmode Triton –
„лазерният душ“ на естетиката

Д-р Денкова за лазера InMode Triton

Д-р Радина Денкова има над 20 годишен опит в областта на естетичната и клинична дерматология със специализации в Бон, Париж, Виена и Лондон. Основател е на клиниката DR-DENKOVA DERMATOLOGY с три филиала в София и Варна.

Д-р Денкова е лектор и обучител в областта на инжекционните процедури и методите за неоперативно моделиране на лице и единствената българка, избрана за международен тренер на Allergan Medical Institute.

Интервю с
д-р Радина Денкова

Д-р Денкова, вече имате ново попълнение сред процедурите, които предлагате в клиниката си във Варна – Inmode Triton. Защо се спряхте именно на този апарат?


Клиниките ни се наложиха като референтен център за най-високият клас лазерни апарати, особено в областта на ресърфейсинга и лазерната епилация. A Triton е наистина нова крачка в тази област. За първи път работим със система, която осигурява прецизен микс от трите най-ефективни дължини на енергийната вълна – Александритен, Диоден и Nd:YAG лазер, и така премахва всички видове окосмяване, дори и при кожа с тен. При стандартните лазери трябва да намалим силата на импулса и да увеличим продължителността му, за да третираме тъмната кожа и окосмяване без риск от хиперпигментация. Така обаче намаляваме ефективността на процедурата. С Inmode Triton може да използваме максимално параметрите на системата при пълна сигурност и продуктивност и да отчетем до 70% намаляване на окосмяването още след 3 процедури.

ПРОБЛЕМИТЕ

Какви проблеми могат да бъдат решени с Inmode Triton?
Комбинацията от лазерни вълни с миксирана дължина достига до различните фази на растеж на косъма. Така по едно и също време и с еднаква сила, третираме както вече поникналите косми, така и тези в начален стадий на растеж. Разбира се, подобно на други системи на InMode, Triton e много повече от апарат с конкретно предназначение. Това е платформа, с която може да извършваме широк спектър от неинвазивни процедури. „Лазерният душ“, както ние го наричаме, третира изключително успешно проблеми с неравномерният тен и хиперпигментация. Към Triton може да се включи и апликаторът Fractora – мощна ресърфейсинг процедура с фракционирана радиочестота, която преструктурира и изглажда дермата.

DR—DENKOVA DERMATOLOGY е първата клиника в България, която разполага и с иновативния апликатор – Morpheus8. Какво представляват процедурите с него?

В последните години фракционирата радиочестота разкри огромни възможности пред неинвазивното ремоделиране на лице. Принципът на действие на Morpheus8 e подобен на този на Fractora – енергията прониква през кожата чрез микро иглички-електроди, за да обнови тъканите. Новото в случая е, че с Morpheus8 можем да стигнем до още по-голяма дълбочина – тази на съединителната тъкан.

Какви проблеми могат да се третират с Morpheus8?
Със системата работим успешно както върху средната до сериозна загуба на еластичност на кожата и съпътстващите я отпускане и дълбоки бръчки, така и върху проблеми на повърхността като белези от акне и фини линии. Освен върху лицето, силен обновяващ ефект се наблюдава върху шията, която принципно се влияе по-трудно от подобни манипулации. Плюс е и възможността за заличаване на стрии – един от най-упоритите естетични проблеми, както и възможносите за стягане на отпуснати участъци от тялото.

Какви са предимствата на Morpheus8 пред други подобни технологии?
Работейки в субдермата и в мастния слой, Morpheus8 оформя и изглажда кожата на съвсем ново ниво. A заради голямата дълбочина на проникване, процедурата може да се прави и през лятото без риск от пигментации.

Има ли болка или някакво специфично усещане за пациента?
Пациентите ни намират Morpheus8 за значително по-безболезнена в сравнение с други ресърфейсинг процедури. В първият момент чувството е за леко боцкане, последвано от загряване. Разбира се, за максимален комфорт дерматолозите ни нанасят и анестетичен крем, непосредствено преди третирането.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО

Има ли възстановителен период след процедура с Inmode Triton?
Срокът за възстановяване е много по-кратък отколкото при ресърфейсинг с фраксел. Въпреки че доставя радиочестотна енергия на дълбочина до 4 мм, Morpheus8 не уврежда повърхността на кожата. След процедурата вероятно ще имате лека до умерена червенина, оток или белене, които отшумяват до няколко дни.

Следваща статия

ИСКАТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ОЩЕ СТАТИИ?
Запишете се за нашия бюлетин!

Пишете ни