Време за четене 3 мин.

Д-р Радина Денкова има над 20 годишен опит в областта на естетичната и клинична дерматология със специализации в Бон, Париж, Виена и Лондон. Основател е на клиниката DR-DENKOVA DERMATOLOGY с три филиала в София и Варна. Д-р Денкова е лектор и обучител в областта на инжекционните процедури и  методите за неоперативно моделиране на лице и единствената българка, избрана за международен тренер на Allergan Medical Institute.

Д-р Денкова, вече имате ново попълнение сред процедурите, които предлагате в клиника си във Варна – Inmode Triton. Защо се спряхте именно на този апарат?

 Клиниките ни се наложиха като референтен център за най-високият клас лазерни апарати, особено в областта на ресърфисинга и лазерната епилация. A Triton е наистина нова крачка в тази област. За първи път работим със система, която осигурява прецизен микс от трите най-ефективните дължини на енергийната вълна  – Александритен, Диоден и Nd:YAG лазер, и така премахва всички видове окосмяване, дори и при кожа с тен. При стандартните лазери трябва да намалим силата на импулса и да увеличим продължителността му, за да третираме тъмната кожа и окосмяване без риск от хиперпигментация. Така обаче намаляваме ефективността на процедурата. С Inmode Triton можем да използваме максимално параметрите на системата при пълна сигурност и продуктивност и да отчетем до 70% намаляване на окосмяването още след 3 процедури.

Какви проблеми могат бъда решени с Inmode Triton?

Комбинацията от лазерни вълни с миксирана дължина достига до различните фази на растеж на косъма. Така, по едно и също време и с еднаква сила, третираме както вече поникналите косми, така и тези в начален растеж. Разбира се, подобно на други системи на InMode, Triton e много повече от апарат с конкретно предназначение. Това е платформа, с която можем да извършваме широк спектър от неинвазивни процедури. „Лазерният душ“, както ние го наричаме, третира изключително успешно проблеми с неравномерният тен и хиперпигментация. Към Triton може да включи и апликаторът за Fractora – мощна ресърфисинг процедура с фракционирана радиочестота, която преструктурира и изглажда дермата.

DR—DENKOVA DERMATOLOGY е първата клиника в България, която разполага и с иновативния апликатор – Morpheus8. Какво представляват процедурите с него?

В последните години фракционирата радиочестота разкри огромни възможности пред неинвазивното ремоделиране на лице. Принципът на действие на Morpheus8 e подобен на този на Fractora – енергията прониква през кожата чрез микро иглички-електроди, за да обнови тъканите. Новото в случая е, че с Morpheus8 можем да стигнем до още по-голяма дълбочина – тази на съединителната тъкан.

Какви проблеми могат да се третират с Morpheus8?

Със системата работим успешно както върху средната до сериозна загуба на еластичност на кожата, и съпътстващите я отпускане и дълбоки бръчки, така и върху проблеми на повърхността като белези от акне и фини линии. Освен върху лицето, силен обновяващ ефект се наблюдава върху шията, която принципно се влияе по-трудно от подобни манипулации.  Плюс е и възможността за заличаване на стрии – един от най-упоритите естетични проблеми, както и възможносите за стягане на отпуснати участъци от тялото.

Какви са предимствата на Morpheus8 пред други подобни технологии?

Работейки в субдермата и в мастния слой, Morpheus8 оформя и изглажда кожата на съвсем ново ниво. A заради голямата дълбочина на проникване, процедурата може да се прави и през лятото без риск от пигментации.

 Има ли болка или някакво специфично усещане за пациента?

Пациентите ни намират Morpheus8 за значително по-безболезнена в сравнение с други ресърфейсинг процедури.  В първият момент чувството е за леко боцкане, последвано от загряване. Разбира се, за максимален комфорт дерматолозите ни нанасят и анестетичен крем, непосредствено преди третирането.

Има ли възстановителен период след процедура с Inmode Triton?

Срокът за възстановяване е много по-кратък отколкото при ресърфейсинг с фраксел. Въпреки че доставя радиочестотна енергия на дълбочина до 4 мм, Morpheus8 не уврежда повърхността на кожата. След процедурата вероятно ще имате лека до умерена червенина, оток или белене, които отшумяват до няколко дни.