Nd:YAG ЛАЗЕР


Nd:YAG лазерна технология е терапевтичeн метод в дерматологията, при който се използва лазерна светлина с фиксирана дължина на вълната от 1064 nm. Тя се основава на теорията за селективна фототермолиза, съгласно която светлинната енергия, попаднала в тъканите, се поглъща от специфични вещества „хромофори”. Погълнатата светлинна енергия се трансформира в топлинна, което води до избирателно разрушаване на прицелните патологични тъкани.

Nd: YAG лазерната терапия на съдови лезии е високо-технологична медицинска процедура, предназначена за лечение на съдови аномалии по кожата на лицето и тялото – разширени кръвоносни съдове („спукани” капиляри, „съдови звезди”), някои видове хемангиоми, nevus flameus (Port Wine Stain, “майчини петна”). Въпреки че Nd: YAG лазерът може да се използва и за неаблативно фотоподмладяване и епилация, приложението му в тези области е ограничено, поради значително по-слабия ефект.

Тъй като хромофорът за Nd: YAG лазера е хемоглобина, лечебното въздействие се постига благодарение на факта, че патологичните структури са по-богати на това вещество, отколкото околните тъкани. По-голямата дължина на вълната на Nd:YAG лазера позволява по-дълбоко проникване в кожата, в сравнение с IPL-фототерапията. Поради тази причина той е подходящ за повлияване на по-дълбоко разположени и по-големи съдови лезии, предимно по долните крайници, но също така и по лицето и тялото. От друга страна NdYAG лазерът е с диаметър на лазерния лъч от 2,5 до 10 мм, което го прави предпочитан метод за терапия на отделни лезии или такива, разположени в трудно достъпни области.

Nd: YAG лазера може да се използва и за неаблативно фотоподмладяване и епилация от I до IV фототип.


GENTLE MAX PRO

Единна консолидирана система, която доставя широка гама от процедури - епилация за всички видове кожа, както и третиране на пигментни и съдови лезии. С двойна дължина на вълната Gentle Max Pro комбинира ...

ВИЖ ОЩЕ ►
АПАРАТИ

Епилация

Васкуларни и пигментни лезии

Разширени кръвоносни съдове

Някои видове хемангиоми

GENTLE YAG PRO
Лазерна светлина с фиксирана дължина на вълната от 1064 nm, основана на теорията за селективна фототермолиза.

ВИЖ ОЩЕ ►


ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ ЗА АПАРАТ

ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ ЗА АПАРАТ

+359 88 259 0400

Бул Мед Консулт ООД
София, България
ул. Александър Жендов 1
етаж 8, офис 15

office@bulmed.bg

Syneron & Candela
Hydrafacial
Cocoon Medical
Inmode
Human Med

X