АПАРАТИ ЗА ЛАЗАРНА ЕПИЛАЦИЯ И КАПИЛЯРИ
GENTLE PRO SERIES


Gentle Pro серията е уникална серия от апарати на Syneron&Candela, която предлага широка гама от процедури - епилация за всички типове кожа и лечение на съдови и пигментни лезии. Предимствата на Pro серията са: бързина, ефективност, мощност и гъвкавост.
Е александритен лазер за перманентна епилация. Той е един от най-мощните, бързи и ефективни лазери за епилация на световния пазар. С дължина на вълната от 755 нм и милисекундна продължителност на импулса. Това го прави беспорния "цар" на лазерната епилация. Той има най-дълбокото проникване и най-значителната абсорбция на меланина в тази дължина на светлинната вълна, дори в най-дълбоко разположените космени фоликули. Подходящ е за обработване на по-големи площи, особено на светла до по-матова кожа.

Gentle Lase Pro премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки космите в анагена фаза на разтеж (само в тази фаза на разстеж могат да се унищожат ефективно). Импулсите на лазера се привличат от пигмента на космения фоликул – меланина. Той се превръща в техен проводник, като отвежда импулсите до корена на косъма и те го унищожават чрез силно нагряване. Апаратът е и много бърз, което го прави безопасен и безболезнен. Имупулсите се изпращат толкова бързо към космените фоликули, че няма нужда апликаторът да се отлепя от кожата.

ПРЕДИМСТВА:

 • Gentle Lase Pro е най-бързият лазер за епилация. Една процедура на малка зона с размери 10 на 10 см трае около 1-2 минути и е много ефективна. Не се губи време и импулси.
 • Безконтактен лазер. При него не се използва контактен гел, както при повечето модели лазери за епилация. Вместо това разполага с охлаждаща система на накрайника, която прави процедурата безболезнена.
 • Третира най-голям спектър от косми - от тънки и светли до дебели и тъмни.
 • 83-86% ефективност на процедурата. Gentle Lase Pro е най-мощният лазер за епилация – разполага с много силен къс импулс, което прави процедурите изключително ефективни.
 • Лазер за перманентна епилация. С тази технология космите се премахват за период от около 10-15 години.
 • Gentle Lase Pro е един от най-мощните лазери на пазара в света.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДИМСТВА:

 • Премахва пигментни лезии
 • Подобрява увредената от слънцето кожа
 • Заличава старчески петна и лунички
 • Елиминира васкуларни лезии
 • Третира капиляри
 • Заличава бръчки
 • Хемангиоми
 • Има възможност за лесна и бърза промяна на диаметъра на лъча без повторна калибрация

ЗОНИ ЗА ТРЕТИРАНЕ:

Подмишници, Ръце, Крака, Интим, Горна устна, Триъгълник, Гърди, Гръб, Корем (при мъжете)

ОПТИМАЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ

За оптимални резултати се препоръчват от 3 до 6 процедури.
Gentle YAG е един от най-добрите лазери на световния пазар за третиране на васкуларни и пигментни лезии.
При лазерната терапия с Gentle YAG се използва лазерна светлина с фиксирана дължина на вълната 1064 nm. Тя се основава на теорията за селективна фототермолиза, съгласно която светлинната енергия, попаднала в тъканите, се поглъща от специфични вещества - „хромофори”, в този случай хемоглобинът. Погълнатата светлинна енергия се трансформира в топлинна, което води до избирателно разрушаване на прицелните патологични тъкани, поради това, че те са по-богати на хемоглобин, в сравнение със здравата кожа.

Физичните характеристики на Gentle YAG лазера позволяват по-дълбоко проникване на светлината в кожата, в сравнение с IPL фототерапията. Поради тази причина той е подходящ за повлияване на по-дълбоко разположени и по-големи съдови лезии, предимно по долните крайници, но също така и по лицето и тялото. NdYAG лазерът е с диаметър на лазерния лъч от 1,5 до 24 мм, което го прави предпочитан метод за терапия на отделни лезии или такива, разположени в трудно достъпни зони.

ОПТИМАЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ

Обикновено, още след първата процедура капилярите изчезват или намаляват значително. В някои случаи за постигане на крайния резултат са необходими повече на брой процедури.
Gentle YAG лазерна терапия премахва съществуващите, но не предотвратява появата на нови капиляри, която е най-често генетично и/или хормонално обусловена. В тези случаи е необходимо периодично третиране (обикновено през период от 1-5 години).

КАКВИ СЪСТОЯНИЯ МОГАТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ ЧРЕЗ GENTLE YAG ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ

1. Разширени кръвоносни съдове („спукани” капиляри, „съдови звезди”)
2. Някои видове хемангиоми
3. Venous lake (разширени венозни съдове по устните)

Gentle YAG лазера може да се използва и за неаблативно фотоподмладяване и епилация.

ЗОНИ ЗА ТРЕТИРАНЕ

Предимно долни крайници, но също лице и тяло, както и трудно достъпни зони

X