smartgraftSmart Graft-за-присаждане-на-коса

Какво представлява апаратът Smart Graft?

Smart Graft е апарат за присаждане на коса. Той представлява минимално инвазивно устройство за трансплантация на коса при мъже и жени.  Успеваемостта на процедурата е над 90%. С него присадките остават живи. Рискът от унищожаване на присадки е минимален. Извадените космени фоликули се съхраняват  в специален стерилен контейнер. Средата е затворена и влажна, до момента на присаждането. Smart Graft е иновативно устройство, което много улеснява работата на лекаря по време на присаждането на коса. Особено, когато става дума за големи зони за трансплантиране с над 2500 графта.  Със Smart Graft  лекарят може много по-бързо, прецизно и лесно да извърши процедурата, дори при много големи зони. Апаратът за присаждане на коса пести време, което е най-ценното му качество. Ако средно една процедура по присаждане на коса отнема около 10 часа, то с този апарат тя може да бъде извършена за по-малко от 6 часа.  Това пести време както на лекаря, така и на пациента.

Smart Graft за присаждане на коса  – апарат с 90% успеваемост!

Smart Graft за присаждане на коса е единственият апарат на пазара, който клинично доказано дава над 90% успеваемост на процедурата. Резултатите със Smart Graft  идват след 6 до 12 месеца. Присадената коса е жива, расте и може да се подстригва. Пациентите са изключително доволни. При повечето пациенти се налага процедурата да бъде извършена едни път, но има пациенти, при които са необходими две или три процедура за присаждане на коса, за да се постигне оптимален ефект.

Smart Graft  е разработен от лекари, медицински учени и инженери. Smart Graft  позволява на специалистите, които работят с него да извършват ефективно, безопасно и бързо процедури за трансплантиране на коса, като същевременно осигуряват естествени и постоянни резултати.

Косата след провеждането на процедурата е естествена, може да бъде подстригвана, сресвана или да бъдат правени прически. Smart Graft за трансплантация на коса е инструмент, с който лекарят прави щастлив своя пациент. Прочете интервю с д-р Евгени Шарков.

 

smartgraftSmart Graft-за-присаждане-на-коса

За информация отностно цените

Попитай наш бизнес консултант

Технологията

Smart Graft работи по метода FUE за извличане и присаждане на космени фолукили, като го автоматизира. Значителното предимство на FUE метода е липсата на линеен белег. Малките донорни зони, които обикновено се намират на тила, се затварят с 50% по размер в рамките на 24 часа и могат да бъдат напълно неоткриваеми в рамките на седмици, в зависимост от качеството на косата в донорната област. Когато косата около зоната достигне определена дължина (приблизително 8 мм), белегът се заличава и видът става напълно естествен.

smartgraft трансплантация на коса резултати
smartgraft присаждане на коса резултат след 2 дни
smartgraft присаждане на коса - след 14 дни

Другите методи

С мануалиния, роботизирания или механичния метод FUE на екстракция на космения фоликул, ударът с накрайника трябва да е много прецизен, така че върхът на накрайника да достигне до луковицата на косъма, за да може да бъде извършена екстракция на косъм с издърпване. В противен случай косменият фоликул може да бъде прерязан и да бъде негоден за присаждане.

smartgraft-prisajdane-kosa-metod

 

Методът на smart graft

При метода на Smart Graft и технологията AFUE вакуумът създава уплътнение с кожата, като по този начин космения фоликул се изсмуква без риск от прерязване. При Smart Graft имаме два типа накрайника – мъжки и женски. Мъжкият е закривен отвън и остър от вътрешната страна, а женския е остър отвън и закривен от вътрешната страна. По този начин се контролира дълбочината на пенетрация, така че косменият фоликул да попадне в средата на накрайника.

 

smartgraft-prisajdane-kosa-metod-1

Технологията SmartGraft

Устройството SmartGraft за възстановяване на косата работи на микроскопично ниво, като извлича между 1 и 4 космени фоликула наведнъж от дадена област на главата. Присадките се извличат от зона със здрава коса и „резистентност към оплешивяване“, най-често това е тила при мъжете. След това лекарят имплантира присадките с микро коса в целевите зони за най-естествени и дълготрайни резултати. SmartGraft дава 90% успеваемост на процедурата. Присадената коса е жива, расте и може да се подстригва.

Предимства за лекаря и терапевта:

 • Ефективно извличане на космени фоликули.
 • Затворена система за извличане – присадките се извличат и съхраняват едновременно. Съхраняват се в студен и влажен стерилен контейнер.
 • Автоматизирани стъпки – по-кратка процедура, по-малко изморителна за терапевта и пациента.
 • Преброява броя на присадките автоматично чрез предварително зададена програма.
 • Нова технология на присаждане – минимално проникване – използва принципните на динамика на течностите и засмукването, за прецизно извличане.

Предимства за пациента:

SmartGraft технологията позволява на терапевта да извлича и съхранява косата по-ефикасно от всяка друга технология и то за по-кратко време. Всички ползи на неинзвазивната процедура:

 • Минимално инвазивна процедура
 • Без скалпел и конци
 • Без линеен белег
 • Съвсем лек дискомфорт
 • Драстично намалено времетраене на процедурата
 • Бърз възстановителен период
 • Пациентите не трябват да бръснат главите си, както при старите методи

Апаратът:

 • Тъч скрийн контрол
 • Голям контейнер за съхранение на присадките
 • Стерилен контейнер за съхранение на присадките
 • Контейнер с въздушен поток
 • Нагласяща се температура
 • Платформа от 2 части

Интелигентна система за събиране на космени фоликули:

 • Присадките не са изложени на въздушен поток
 • Присадките се навлажняват автоматично – честотата на навлажняване се програмира от терапевта
 • Контрол на температурата
 • Контейнер за обратно налягане, за всмукване и допълване на разтвор
 • Стерилен съд за съхранение и овлажняване на присадките


Екранът:

 • Настройване на движенията на извличащата игла
 • Осветление на зоната на третиране
 • Честота и продължителност на замразяването
 • Брояч на присадките
 • Контрол на температурата

Апликатор

smartgraft-aplikator-prisajdane-kosa-transplantacia

Smart Graft

Виж още

Пазарът за трансплантация на коса

Клинични резултати

Технически спецификации

Размери Апарат: Д39 см x Ш46 x В55 с изправен екран на компютъра

Апарат: Д39 см x Ш46 x В73 с прибран екран на компютъра

Количка:  Д39 см x Ш46 x В60

Количка основа:  Д53 см x Ш66 с плоча за качване на колелата

Тегло Апарат: 38 кг
Количка: 27 кг
Система общо: 65 кг
Електрическо захранване IEC, 85-264@ VAC 47-63 Hz
Основен бушон Два 250 VAC 10 AMP бързо работещ
Оперативна температура 0-35 градуса по Целзий
Скорост на въртене и ъгъл Ниска скорост на въртене на накрайника от 0 до 2000 RPM
Максимален вакуум 95 кPA

Често задавани въпроси

КАК И ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СИ ВЪЗВЪРНА ИНВЕСТИЦИЯТА?

Опитът ни показва, че възвръщането на инвестицията с нашите апарати за естетични процедури е бързо, като изисква само 3 неща:
- Точен бизнес план. Ние предоставяме работещ бизнес план за възвръщане на инвестицията от 6 до 18 месеца, в зависимост от нивото на развитие на бизнеса. Нашият бизнес план е реален, базиран на опита и практиката на нашите вече съществуващи клиенти.
- Добра маркетингова стратегия. Предоставяме изпитана сред нашите клиенти, работеща маркетингова стратегия за рекламиране и позициониране на апарата в различните градове от страната. Стратегията ни е базирана на дългогодишната ни работа с клиенти от цяла България.
- Добро обучение за работа с апарата. Предоставяме сертифицирани обучения за работа с апарата, както и такива за повишаване на квалификацията. Обучението включва и техники за извършване на добра консултация от страна на вашия терапевт към клиента.

ИМА ЛИ ВАРИАНТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА АПАРАТА НА ИЗПЛАЩАНЕ?

Предоставяме варианти за закупуване на апарата на изплащане от 1 до 2 години. Схемата е индивидуална, гъвкава и съобразена с вашите нужди и възможности. Тя включва редица бонуси: маркетингова подкрепа, обучения и безплатни консултации. Направена е така, че да позволи на бизнеса ви да се развива бързо, но в същото време стабилно с тенденция за закупуване на следващ апарат.

ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ И СЕРВИЗ?

Да. Ние предлагаме гаранция при закупуване на апарата от 1 година, като след изтичането й можете да се възползвате от нашия доверен и надежден сервиз. Ние сме единствената компания на пазара в България, която държи на склад заместващи апарати и в случай на нужда, можем да предоставим такъв, докато ремонтираме вашия.

ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С АПАРАТА?

Да. Предлагаме сертифицирано обучение за работа с нашите апарати, което се извършва от наши висококвалифицирани клинични трейнери. Повече информация за нашата сертифицираща програма вижте ТУК.

Имате още въпроси?

Запишете час за безплатна бизнес консултация

Контакти

Бул Мед Консулт ООД

 • адрес

  Централен офис гр. София:
  ул. Александър Жендов 1
  етаж 9, офис 17

  Офис гр. Варна:
  ул. „Коево“ 3, 9027 Индустриална зона - Планова

  Работно време:
  от понеделник до петък
  от 09:00 ч. до 18:00 ч.

  За поръчка на консумативи тел: +359 87 961 8364

 • телефон

  +359 88 259 0400

 • email

  office@bulmed.bg

Call Now Button