CO2RE Intima – гинекологичен лазер

CO2RE Intima лазер e медицински апарат, приложим в гинекологията. Той се използва от лекари гинеколози за лечение на кондиломи, вагинални атрофии, леки форми на стрес инконтиненция, както и за естетично вагинално подмладяване. Системата използва лазерна енергия за третиране симптомите на вагинален дискомфорт при жените. Медицинският лазер доставя контролирана CO2 енергия до вагиналната тъкан. След процедурата клетките фибробласти започват да произвеждат повече колаген. По този начин се подобряват текстурата и тена на кожата, както и усещането във влагалището.

Поискай оферта за апарата

За какво се използва лазер CO2RE Intima ?

Системата CO2RE Intima е уникална и е проектирана за лечение на някои гинекологични проблеми, както и на много дерматологични заболявания. С този медицински апарат се извършват множество различни процедури в гинекологията. Някои от тях са: лазерно разрязване, ексцизия, аблация и/или изпаряване на мека тъкан за лечение на кондиломи. Вулвовагинални дистрофии и доброкачествени лезии на външните гениталии също се повлияват много добре. Уредът се използва за лечение на интроита и за подобряване на външния вид на външните гениталии, за намаляване на дисхромията и за ремоделиране на съединителната вагинална тъкан. CO2RE Intima e изключително полезно устройство за гинеколозите, защото притежава и хирургичен инструмент.

С него лесно и безболезнено за пациента се отстраняват различни доброкачествени образувания. Поради изтъняване и свиване на тъканите, както и поради намаленото отделяне на секрет, жените в напреднала възраст започват да чувстват сухота, дразнене, болезненост, инконтиненция. Лазерното лечение с медицинския апарат CO2RE Intima стимулира синтезата на колаген и ремоделира вагиналните влакна на съединителната тъкан без да уврежда околните тъкани, като по този начин се подобряват симптомите на VVA. Процедурата също така подобрява вагиналния мускулен тонус, сила и контрол и възвръща самочувствието и комфорта на жените.

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСТНО ЦЕНИТЕ
ПОПИТАЙ НАШ БИЗНЕС КОНСУЛТАНТ

Поискай оферта за апарата

За кого са подходящи процедурите с CO2RE Intima?

CO₂RE Intima е предназначен за жени, които имат вагинални проблеми след раждане или стареене в областта на вагината. Това включва жени след естествено или секцио раждане, както и жени в менопауза, жени, които желаят да подобрят сексуалното си преживяване, жени, които търсят вагинално козметично подобрение, и такива, които искат да се чувстват по-уверени в здравето си.

СертификацияFDA, CE Mark

CO₂RE Intima е сертифицирана с FDA по повече от 90 показателя за употреба в редица медицински специалности като пластичната хирургия, дерматохирургията и дерматологията, както и в гинекологията. В гинекологичната специалност системата CO₂RE е сертифицирана със CE Mark при извършване на дерматологични процедури, изискващи аблация, коагулация и премахване на образувания на меките тъкани, включително кожата. CO₂RE Intima е CE сертифицирана и за лечение на вулвовагинална атрофия (VVA) и за вагинално подмладяване.

Индикации

CO2RE е лазер, който е незаменим помощник на лекаря при следните индикации:

 • Вулварна и вагинална атрофия
 • Инконтиненция
 • Вагинално подмладяване
 • Дисхромия
 • Кондиломи
 • Вулвовагинална дистрофия
 • Доброкачествени лезии
 • Вагинална сухота
 • Хирургичен накрайник
 • Хирургичен накрайник за изрязване на тъкан на външните гениталии

Преди третиране

Защо CO₂RE Intima e по-добър от други подобни методи?

CO₂RE Intima е модулно устройство за CO₂RE, което третира три области на интимните зони на жените (външно, вътрешно и introitus) с хигиенни еднократни накрайници, като по този начин се поддържа стриктна хигиена в най-интимната област на жените. Освен това CO₂RE Intima използва CO₂ лазер. CO₂ лазерите  са доказали във времето, че ремоделират тъканите с неоформиране на колаген и еластични влакна в атрофичната кожа. Технологията CO₂ също така осигурява на лекарите способността да третират както повърхностните, така и дълбоките слоеве на кожата едновременно и с необходимия прецизен контрол над интензитета на енергията при дълбочината на аблация, което е много важно при третирането на интимна област.

Защо радиочестоният дигитален супер импулсов CO₂ лазер е по-добър от тези, които използват DC енергия?

Радиочестотният супер импулсен CO2 лазер на СО₂RE предоставя гладък “ top hat“ импулс с по-добро съотношение между аблация и коагулация за оптимални резултати. CO₂ лазерите с DC енергия осигуряват импулси с неаблативни опашки от емисии, което може да доведе до по-малко оптимално съотношение между аблация и коагулация и носи повече дискомфорт на пациентите.

Защо CO₂ лазерите са по-добри при лечението на вагинални проблеми от Er:YAG лазерите?

В сравнение с Er:YAG лазерите, които причиняват контракция на тъканите като нормална реакция за заздравяване на рани, CO₂ лазерите стимулират колагена чрез термично индуцирано свиване на колагена и последващо стимулиране. След третиране с Er: YAG има повишен риск от появата на белези в областта на раните в сравнение с лечението с топло индуцирано образуване на колаген.

След третиране

Какъв е механизмът на действие (MOA) на CO₂ лазери за лечение на вагиналния канал?

CO₂ лазерите достигат температурни прагове за коагулация, свиване, денатурация и последващо стимулиране на колагена. Фибробластите се намират във фаза на пролиферация и последващата хистология разкрива колагеново ремоделиране и ново отлагане. Еластичността се подобрява с генерализирано подмладяване на тъканите в целия вагинален канал.

Какъв е механизмът на действие (MOA) на CO₂ лазери за лечение на вулварна и вагинална атрофия (VVA)?

Механизмът за лечението на VVA се характеризира с изтъняване на епителната обвивка на вагината и долния GU тракт. В този случай лечението е насочено към загуба на еластичност и намалено вагинално смазване. Д-р Зербинати отбелязва, че СО₂ лазерът е способен да индуцира промени във вагиналния епител, които подхранват вагиналната стена и предотвратяват инфекции, причинени от бактерии и дрожди. Освен това се наблюдава структурно подобрение в съединителната тъкан с нови активни фибробласти и колаген, както и наличие на нови капиляри, представляващи здрава васкуларизация.

Безопасна ли е процедурата? Има ли рискове при лечението с лазер, особено във вагиналната област?

Лечението е безопасно и ефективно, с лек дискомфорт и кратък възстановителен период.

АПЛИКАТОРИ
НАКРАЙНИЦИ

Накрайник за вагинално третиране

Накрайник за хирургични процедури

Накрайник за външно третиране на кожата

 

 • виж повече
 • виж повече
 • виж повече

ТЕХНИЧЕСКИ
СПЕЦИФИКАЦИИ

виж Още данни
Тип лазерCO2
Дължина на вълната10600 nm
Лазерно емисионен режимИмпулси, CW
Външна мощност60 Вата (максимална пикова мощност)
Енергия на лазерния лъчДо 80 mJ
Честота на повторяемост на импулсаДо 16,7 kHz
Дължина на импулсаДо 1100 msec
Максимална зона на сканиране10 mm диаметър
Насочващ лазер5 mW, 650 nm (червен), диоден лазер
Подвижно рамоЛек, алуминиев фибър, пневматично балансиран, 7-joint · Радиус на третиране при пълно разтягане: 85 cm · Хоризонтална ротация: 360 градуса
Лещи2: 150 mn размер на спота (1 swivel), 120 mn размер на спота
НакрайнициЕстетичен накрайник за многократна употреба · Хирургичен накрайник на многократна употреба · Хигиенен накрайник за еднократна употреба за третиране на външни и вътрешни гениталии
Интерфейс10.4 инча LCD тач скрийн екран с висока резолюция
Контрол на лазерната емисияПедал
Индикации за лазерната емисияМонолитен кехлибарен LED сигнал в два режима: за подготовка и за готовност · Светещ червен LED сигнал по време на излъчване на импулса
Изисквания за електрическата мрежа100-240 VAC самоадаптираща се 50/60 HZ, 7.1 A, монофазен
Размери40x44x177 cm
Тегло26 kg

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Отговорите на въпросите, които най-често ни задавате

КАК И ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СИ ВЪЗВЪРНА ИНВЕСТИЦИЯТА?

Опитът ни показва, че възвръщането на инвестицията с нашите апарати за естетични процедури става бързо, като изисква само 3 неща:

 • Точен бизнес план. Ние предоставяме работещ бизнес план за възвръщане на инвестицията от 6 до 18 месеца, в зависимост от нивото на развитие на бизнеса. Нашият бизнес план е реален, базиран на опита и практиката на нашите вече съществуващи клиенти.
 • Добра маркетингова стратегия. Предоставяме изпитана сред нашите клиенти и работеща маркетингова стратегия за рекламиране и позициониране на апарата в различните градове от страната. Стратегията ни е базирана на дългогодишната ни работа с клиенти от цяла България.
 • Добро обучение за работа с апарата. Предоставяме сертифицирани обучения за работа с апарата. Обучението включва и техники за извършване на добра консултация от страна на вашия терапевт към клиента.

ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С АПАРАТА?

Да. Предлагаме сертифицирано обучение за работа с всички апарати, закупени от нас. Обучението се извършва от наши висококвалифицирани клинични трейнери. Обучението включва теоретична и практическа подготовка за работа с апарата, както и техники за извършване на добра консултация от страна на терапевта към клиента.

ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ И СЕРВИЗ?

Да. Ние предлагаме гаранция при закупуване на апарата от 1 година, като след изтичането ѝможе да се възползвате от нашия доверен и надежден сервиз. Ние сме единствената компания на пазара в България, която държи на склад заместващи апарати и в случай на нужда, можем да предоставим такъв, докато ремонтираме Вашия. Също така имаме на склад резервни части, което прави ремонтите бързи и без загуби за клиента.

ИМА ЛИ ВАРИАНТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА АПАРАТА НА ИЗПЛАЩАНЕ?

Предоставяме варианти за закупуване на апарата на изплащане от 1 до 2 години. Схемата е индивидуална, гъвкава и съобразена с Вашите нужди и възможности. Тя включва редица бонуси: маркетингова подкрепа, обучения и безплатни консултации. Направена е така, че да позволи на бизнеса Ви да се развива бързо, но в същото време стабилно с тенденция за закупуване на следващ апарат.

ИМАТЕ ОЩЕ ВЪПРОСИ?
Запишете час за безплатна бизнес консултация

Пишете ни