co2re-intima-aparat-candela-bulmed

Какво представлява CO2RE Intima лазер?

CO2RE Intima лазер e медицински апарат, приложим в гинекологията. Той се използва от лекари гинеколози за лечение на кондиломи, вагинални атрофии, леки форми на стрес инконтиненция, както и за естетично вагинално подмладяване. Системата използва лазерна енергия за третиране симптомите на вагинален дискомфорт при жените. Медицинският лазер доставя контролирана CO2 енергия до вагиналната тъкан. След процедурата клетките фибробласти започват да произвеждат повече колаген. По този начин се подобряват текстурата и тена на кожата, както и усещането във влагалището.

За какво се използва CO2RE Intima лазер?

Системата CO2RE Intima е уникална и е проектирана за лечение на някои гинекологични проблеми, както и на много дерматологични заболявания. С този медицински апарат се извършват множество различни процедури в гинекологията. Някои от тях са: лазерно разрязване, ексцизия, аблация и/или изпаряване на мека тъкан за лечение на кондиломи. Вулвовагинални дистрофии и доброкачествени лезии на външните гениталии също се повлияват много добре. Уредът се използва за лечение на интроита и за подобряване на външния вид на външните гениталии, за намаляване на дисхромията и за ремоделиране на съединителната вагинална тъкан. CO2RE Intima e излючително полезно устройство за лекарите гинеколози, защото притежава и хирургичен инструмент, с който лесно и безболезнено за пациента се отстраняват различни доброкачествени образувания.

Поради изтъняване и свиване на тъканите, както и поради намаленото отделяне на секрет, жените в напреднала възраст започват да чувстват сухота, дразнене, болезненост, инконтиненция. Лазерното лечение с медицинския апарат CO2RE Intima стимулира синтезата на колаген и ремоделира вагиналните влакна на съединителната тъкан без да се уврежда околните тъкани, като по този начин се подобряват симптомите на VVA. Процедурата също така подобрява вагиналния мускулен тонус, сила и контрол и възвръща самочувствието и комфорта на жените. Вижте какво казва д-р Георги Амалиев за работата си лазера.

 

Официален уебсайт
co2re-intima-aparat-candela-bulmed

За информация отностно цените

Попитай наш бизнес консултант

Апликатори

co2re-Intima-nakrainik-vatreshno-bulmed

Накрайник за вътрешно третиране

Виж още
co2re-Intima-nakrainik-vanshno-bulmed

Накрайник за външно третиране

Виж още
co2re-nakrainik-hirurgichen-bulmed

Хирургичен накрайник

Виж още

За кого са подходящи процедурите с CORE Intima?

CORE Intima е предназначен за жени, които имат вагинални проблеми след раждане или  стареене в областта на вагината. Това включва жени след естествено или секцио раждане, както и жени в менопауза, жени, които желаят да подобрят сексуалното си преживяване, жени, които търсят вагинално козметично подобрение, и такива, които искат да се чувстват по-уверени за здравето си.

Сертификация FDA, CE Mark

CORE Intima е сертифицирана с FDA по повече от 90 показателя за употреба в редица медицински специалности като пластичната хирургия, дерматохирургията и дерматологията, както и в гинекологията.

В гинекологичната специалност системата CORE е сертифицирана със CE Mark за използване при извършването на дерматологични процедури, изискващи аблация, коагулация и премахване на образувания на меките тъкани, включително кожата. CORE Intima е CE сертифицирана и за лечение на вулвовагинална атрофия (VVA) и за вагинално подмладяване.

Индикации:

 • Вулварна и вагинална атрофия
 • Инконтиненция
 • Вагинално подмладяване
 • Дисхромия
 • Кондиломи
 • Вулвовагинална дистрофия
 • Доброкачествени лезии
 • Вагинална сухота

Вагиналният канал преди и след процедура

Преди

 

След

 

 

 

Статистика за пазара

co2re-intima-statistika-pazar-bulmed

Специалистите ни питат

Защо CORE Intima e по-добър от други подобни методи?

CORE Intima е модулно устройство за CORE, което третира три области на интимните зони на жените (външно, вътрешно и introitus) с хигиенни еднократни накрайници, като по този начин се поддържа стриктна хигиена в най-интимната област на жените. Освен това CORE Intima използва CO лазер. CO лазерите са доказали във времето, че ремоделират тъканите с неоформиране на колаген и еластични влакна в атрофичната кожа. Технологията CO също така осигурява на лекарите способността да третират както повърхностните, така и дълбоките слоеве на кожата едновременно и с необходимия прецизен контрол над интензитета на енергията при дълбочината на аблация, което е много важно при третирането на интимна област.

Защо радиочестоният дигитален супер импулсов CO лазер е по-добър от тези, които използват DC енергия?

Радиочестотният супер импулсен CO2 лазер на СОRE предоставя гладък “ top hat“ импулс с по-добро съотношение между аблация и коагулация за оптимални резултати. CO лазерите с DC енергия осигуряват импулси с неаблативни опашки от емисии, което може да доведе до по-малко оптимално съотношение между аблация и коагулация и носи повече дискомфорт на пациентите.

Защо CO лазерите са по-добри при лечението на вагинални проблеми от Er:YAG лазерите?

В сравнение с Er: YAG лазерите, които причиняват контракция на тъканите като нормална част от реакцията на заздравяване на рани, CO лазерите стимулират колагена чрез термично индуцирано свиване на колагена и последващо стимулиране. След третиране с Er: YAG има повишен риск от появата на белези в областта на раните в сравнение с лечението с топло индуцирано образуване на колаген.

Какъв е механизмът на действие (MOA) на CO лазери за лечение на вагиналния канал?

CO лазерите достигат температурни прагове за коагулация, свиване, денатурация и последващо стимулиране на колагена. Фибробластите се намират във фаза на пролиферация и последващата хистология разкрива колагеново ремоделиране и ново отлагане. Еластичността се подобрява с генерализирано подмладяване на тъканите в целия вагинален канал.

Какъв е механизмът на действие (MOA) на CO лазери за лечение на вулварна и вагинална атрофия (VVA)?

Механизмът за лечението на VVA се характеризира с изтъняване на епителната обвивка на вагината и долния GU тракт. В този случай лечението е насочено към загуба на еластичност и намалено вагинално смазване. Д-р Зербинати отбелязва, че СО лазерът е способен да индуцира промени във вагиналния епител, които подхранват вагиналната стена и предотвратяват инфекции, причинени от бактерии и дрожди. Освен това се наблюдава структурно подобрение в съединителната тъкан с нови активни фибробласти и колаген, както и наличие на нови капиляри, представляващи здрава васкуларизация.

Безопасна ли е процедурата? Има ли рискове при лечението с лазер, особено във вагиналната област?

Устройството CORE разполага с разрешение от FDA за редица гинекологични проблеми. CORE Intima предлага решения за редица интимни естетически процедури. Леченията са безопасни и ефективни, с лек дискомфорт и кратък възстановителен период.

Tехнически спецификации

Тип лазер CO2
Дължина на вълната 10600 nm
Лазерно емисионен режим Импулси, CW
Външна мощност 60 Вата (максимална пикова мощност)
Енергия на лазерния лъч До 80 mJ
Честота на повторяемост на импулса До 16,7 kHz
Дължина на импулса До 1100 msec
Максимална зона на сканиране 10 mm диаметър
Насочващ лазер 5 mW, 650 nm (червен), диоден лазер
Подвижно рамо Лек, алуминиев фибър, пневматично балансиран, 7-joint · Радиус на третиране при пълно разтягане: 85 cm · Хоризонтална ротация: 360 градуса
Лещи 2: 150 mn размер на спота (1 swivel), 120 mn размер на спота
Накрайници Естетичен накрайник за многократна употреба · Хирургичен накрайник на многократна употреба · Хигиенен накрайник за еднократна употреба за третиране на външни и вътрешни гениталии
Интерфейс 10.4 инча LCD тач скрийн екран с висока резолюция
Контрол на лазерната емисия Педал
Индикации за лазерната емисия Монолитен кехлибарен LED сигнал в два режима: за подготовка и за готовност · Светещ червен LED сигнал по време на излъчване на импулса
Изисквания за електрическата мрежа 100-240 VAC самоадаптираща се 50/60 HZ, 7.1 A, монофазен
Размери 40x44x177 cm
Тегло 26 kg

Често задавани въпроси

КАК И ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СИ ВЪЗВЪРНА ИНВЕСТИЦИЯТА?

Опитът ни показва, че възвръщането на инвестицията с нашите апарати за естетични процедури е бързо, като изисква само 3 неща:
- Точен бизнес план. Ние предоставяме работещ бизнес план за възвръщане на инвестицията от 6 до 18 месеца, в зависимост от нивото на развитие на бизнеса. Нашият бизнес план е реален, базиран на опита и практиката на нашите вече съществуващи клиенти.
- Добра маркетингова стратегия. Предоставяме изпитана сред нашите клиенти, работеща маркетингова стратегия за рекламиране и позициониране на апарата в различните градове от страната. Стратегията ни е базирана на дългогодишната ни работа с клиенти от цяла България.
- Добро обучение за работа с апарата. Предоставяме сертифицирани обучения за работа с апарата, както и такива за повишаване на квалификацията. Обучението включва и техники за извършване на добра консултация от страна на вашия терапевт към клиента.

ИМА ЛИ ВАРИАНТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА АПАРАТА НА ИЗПЛАЩАНЕ?

Предоставяме варианти за закупуване на апарата на изплащане от 1 до 2 години. Схемата е индивидуална, гъвкава и съобразена с вашите нужди и възможности. Тя включва редица бонуси: маркетингова подкрепа, обучения и безплатни консултации. Направена е така, че да позволи на бизнеса ви да се развива бързо, но в същото време стабилно с тенденция за закупуване на следващ апарат.

ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ И СЕРВИЗ?

Да. Ние предлагаме гаранция при закупуване на апарата от 1 година, като след изтичането й можете да се възползвате от нашия доверен и надежден сервиз. Ние сме единствената компания на пазара в България, която държи на склад заместващи апарати и в случай на нужда, можем да предоставим такъв, докато ремонтираме вашия.

ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ОБУЧЕНИЕ ЗА РАБОТА С АПАРАТА?

Да. Предлагаме сертифицирано обучение за работа с нашите апарати, което се извършва от наши висококвалифицирани клинични трейнери. Повече информация за нашата сертифицираща програма вижте ТУК.

Имате още въпроси?

Запишете час за безплатна бизнес консултация

Контакти

Бул Мед Консулт ООД

 • адрес

  Централен офис гр. София:
  ул. Александър Жендов 1
  етаж 9, офис 17

  Офис гр. Варна:
  ул. „Коево“ 3, 9027 Индустриална зона - Планова

  Работно време:
  от понеделник до петък
  от 09:00 ч. до 18:00 ч.

  За поръчка на консумативи тел: +359 87 961 8364

 • телефон

  +359 88 259 0400

 • email

  office@bulmed.bg

Call Now Button