COOLTECH - НЕИНВАЗИВНА АЛТЕРНАТИВА НА ЛИПОСУКЦИЯТА - КРИОЛИПОЛИЗА


Криолиполизата е неинвазивна и безболезнена криогенна технология, която елиминира излишната мазнина. Ефективно редуцира локални мастни натрупвания с помощта на контролирано охлаждане и вакуум. Криолиполизата действа като постепенно извлича телесната топлина от подкожните нива на мазнините. Целта на процедурата е трайно намаляване на способността на организма да се съхранява на мазнини в определени зони.

КАК РАБОТИ:

Съответният апликатор засмуква мастните тъкани чрез вакуум ефект, който временно намалява кръвообращението и спомага за криотерапията. Съответната област се охлажда без болка до – 8 градуса по Целзий за по-малко от една минута, като самата процедура е с продължителност 70 мин. Генерира се охлаждащ ефект, докато тъканта достигне програмираната температура. Целта на охлаждането е чрез елиминирането на 3 от 5-те основни съставки на мастната клетка да постигнем кристализация на поне 30% от мастните клетки в тази зона при първа процедура. Вакуум ефекта извлича само излишните мазнини, той намалява притока на кръв в зоната на третиране, което причинява целенасочен контрол на целевата зона. След тази обработка започва естествен процес на изхвърляне на мазнини чрез лимфната система. Методът е базиран на естествените процеси на тялото. Мазнината се отделя и изолира, а останалите тъкани и колагенови влакна са защитени.

КРИСТАЛИЗАЦИЯ НА МАСТНИТЕ КЛЕТКИ

Мастните клетки са по-чувствителни към кристализиране при излагане на ниски температури в сравнение с останалата част от клетките, дължащо се на тяхното съдържание на мастни киселини. Въпреки това, съседните клетки, като фиброцити, кръвоносни съдове и т.н. имат по-голяма устойчивост срещу кристализация чрез охлаждане. Тази характеристика е един от факторите, който позволяват криогенната технология да се създаде без увреждане на околните тъкани.

След продължително излагане на ниска температура, мастната тъкан започва да кристализира което предизвиква процеса на разграждане; ядрото на клетката е необратимо засегната. Започва премахване на мъртвите клетки от тъканта, обработката им и отстраняването им чрез лимфната система.

Мъртвите клетки се отстраняват чрез макрофаги, които отстраняват мъртвите тъкани и ги трансформират в аминокиселини, пептиди и протеини, без възможност за регенерация.

СИСТЕМАТА

Чрез използването на Крилиполиза се елиминират значителен процент от мастните клетки в третираните зони. Чрез намаляване на броя на клетките, ще се намали капацитета за съхранение на тези клетки т.е обема им, като се предотвратява и възможността за възстановяване на тези мастни депа. По този начин, ние намаляваме обема на мастната зона и редуцираме клетките.

ЕТАПИ

1. Вакуумът на CoolTech® изтегля само излишните мазнини, като същевременно се защитава останалата част от влакната на тъканите и запазва колагена.

2. Вакуумът намалява притока на кръв в зоната на третиране, което причинява целенасочен контрол на целевата зона.

3. Мастната тъкан е в контакт с охлаждащи подложки на апликатора. Те генерират охлаждащ ефект, докато тъканта достигне програмираната температура.

4. Процедурата трябва да продължи 70 минути, за да получите желаните резултати.

РЕЗУЛТАТИ

Като цяло, обработваната зона намалява с 1.3 см до 5.3см ±. Тези резултати са видими 3 седмици от първата процедура. Повторно третиране на същата зона се прави 1 месец по-късно. След 3 процедури се достига до 70% унищожение на мастните клетки.

АПЛИКАТОРИ

Проектиран за под седалището, коремната зона, гръб, бедра
Проектиран за долната част на гърба, паласки, бедра, под седалищна зона
За прилагане в долната част на корема, вътрешната част на колената
Проектиран за коремнатa зона
Приложим за горната част на коремната област, любовните дръжки, бедра и т.н.
Третира зоните на ръцете
Два апликатора с общ обем от 800 куб.см. засмукват мастна тъкан в желана зона от тялото. Апаратът Cocoon изстудява третираният участък на -8 градуса до 70 мин.
Всеки друг апарат изстудяващ над тази температура, прави процедурата неефективна.

X