Време за четене 3 мин.

Седмото специално издание на бизнес събитие Medical Aesthetic Business Forum се проведе тази година през октомври във вълшебния винен и СПА комплекс „Старосел“. Конференцията се организира от Бул Мед Консулт за пета поредна година и се превърна в традиционно и дълго чакано събитие за бранша.

Специално издание на бизнес събитие Medical Aesthetic Business Forum

Тазгодишното издание на форума беше специално поради няколко причини.

Първо, защото се организира в трудни времена. Бул Мед Консулт искрено вярва, че точно в такива предизвикателни времена браншът трябва да е единен, да се подкрепя, заедно да намира решения на казуси от бизнеса и да вървим заедно напред, за да постигне успех.

Второ, защото тази година се проведе изключително полезен дискусионен панел, какъвто никога преди не е правен в бранша.  Целта му бе да се обмени ценен опит, както и да намери всеки за себе си ценни идеи за развитие в трудна ситуация като днешната.

И трето: Бе оповестено важно решение във връзка с развитието на бизнес клуб Aesthetic Manager. Отсега нататък председателството на бизнес клуба да бъде на ротационен принцип. Всеки член на клуба ще има право да стане негов председател за период от 1 година, като през това време ще може да организира присъствени или онлайн събития на членовете на клуба по различни теми и казуси, както и да управлява Facebook групата на клуба. Пълните права и задължения на председателя на бизнес клуба ще бъдат публикувани скоро във Facebook групата.

Идеята за председателството на бизнес клуба е  на Esthetic&Dermatology и Dermal Lase и поради тази причини е редно те да са първият председател на бизнес клуба, считано от 5 октомври 2020 г. Д-р Дончо Етугов е новото лице на бизнес клуба и той приветства гостите на събитието. Д-р Етугов обеща, че по време на председателството си членовете на клуба ще се радват на много активности от страна на  Esthetic&Dermatology  и Dermal Lase.

Разнообразна програма на бизнес събитието тази година

Програмата на седмото издание на Medical Aesthetic Business Forum беше разнообразна. Първата лекция беше посветена на софтуерите в полза на естетичния бранш. Борислав Борисов разказа как добре направените CRM системи  улесняват организацията и работата на един естетичен център, и подобряват комуникацията с клиента.

Милена Хаджииванова подигна въпроса за лидерството при управлението на екипи. Нейната вдъхновяваща лекция накара участниците да се замислят по въпроса какво означава да си лидер за хората, с които работиш, особено във времена като тези.

Адв. Мария Шаркова хвърли повече светлина по въпроса кой какво може да работи в естетичната медицина. Докъде се простират правомощията на козметиците и лекарите от различните специалности.

 

Инж. Георги Панчев даде практически съвети как да се справим по-добре с бизнеса си по време на криза. Той сподели, че кризи настъпват в локален и глобален план, но здравият разум и хладнокръвието винаги са добър помощник за благоприятния изход от тях.

Дискусия на бранша

Дискусия

Накрая, но не на последно място проведохме почти двучасова дискусия по най-наболелите въпроси в бранша: ценообрауване, маркетинг и бизнес модели в бюти индустрията. Модератори на дискусията на това бизнес събитие бяха собствениците на Body Aesthetics – д-р Валентина Трачева, Камелия и Георги Иванови, собственикът на Diona Pro – Димитрина Проданова, собственикът на The One Petrich – Параскева Лазарска. Те разказва повече за своите бизнес модели, за комуникацията си и отношенията си с клиентите, за ценообразуването – така наболял проблем в бранша, както и за маркетинг практиките, които прилагат. Дискусията беше искрена, задълбочена и полезна за всички над 80 участници в нея.

Форумът завърши с едночасов концерт на Мария Илиева, много песни и танци.

Следващият Medical Aesthetic Business Forum ще се проведе през 2021 година.