Време за четене 2 мин.

За втора поредна година се проведе дерматологичния форум – Medical Aesthetic Dermatology Forum. Този път във вълшебния SPA и винен комплекс – „Старосел“.

По традиция конференцията се организира от Бул Мед Консулт. Целта на дерматологичния форум е да събере на едно място в България някои от най-добрите дерматолози и пластични хирурзи в Европа, занимаващи се с естетична медицина. Тази година лектори и специални гости на събитието бяха д-р Фирас Ал-Ниаими от Великобритания, д-р Пиер Паоло Ровати от Италия, д-р Андрей Мартин от Румъния и  д-р Евгени Шарков от България. Те споделиха своя опит от работата си с лазери в дерматологията и мини инвазивната естетична хирургия.

Д-р Фирас Ал-Ниаими за работата си с CO2RE

На дерматологичния форум д-р Фирас Ал-Ниаими сподели опит от работата си с CO2RE лазера на Candela, който той нарече „незаменим помощник на всеки клиничен и естетичен дерматолог“. С него, на практика, могат да се третират всякакви кожни проблеми и несъвършенства – от отстраняване на доброкачествени образувания по кожата, до цялостно подмладяване и регенерирана на кожата на лицето. Най-голямото богатство на CO2RE лазера е това, че на практика всяка процедура с него може да е напълно индивидуална спрямо нуждите на пациента, каза още д-р Ал-Ниаими в презентацията си.

Лекцията на д-р Ал-Ниаими предизвика голям интерес, който се изрази в едночасова дискусия с публиката по теми, свързани със заличаването на белези и отстраняването на доброкачествени образувания с  CO2RE лазера на Candela.

Д-р Андрей Мартин говори за PicoWay на дерматологичния форум

Д-р Андрей Мартин от Румъния сподели опита си от работата си с пикосекндния лазер на Candela – PicoWay. Той показа множество приложения на лазера отвъд премахването на татуировки. Пикосекундният лазер PicoWay е отлично средство за подмладяване на лицето без никакъв възстановителен период, а също и незаменим помощник при успешното третиране на мелазма и други упорити пигментации, каза още д-р Мартин в презентацията си.

Д-р Пиер Паоло Ровати и д-р Евгени Шарков за Bodytite

Д-р Пиер Паоло Ровати и д-р Евгени Шарков си партнираха в панела за мини инвазивна хирургия на лицето  и тялото. Акцент поставиха върху околоочната  зона, която е трудоемка и доста деликатна.

На дерматологичиня фарум Д-р Ровати демонстрира нови подходи за работа с минимално инвазивната радиочестота за цялостно регениране на кожата на лицето – Morpheus8. Беше представена и платформата Morpheus8, която е най-новото попълнение в семейството на Inmode. Тя има два накрайника и различни по размери и свойства капачки с игли. Morpheus8 е минимално инвазивно модулно RF фракционно решение за субдермално реконструиране на мастна тъкан на цялото тяло. Неговото най-голямо предимство: платформата осигурява най-дълбокото фракционно третиране. Прониква до 8 мм (7 мм + 1 мм термичен профил) в субдермалната тъкан. Повече за нея можете да прочетете ТУК.

Д-р Евгени Шарков показа впечатляващи резултати от своята работа за контриране на лицето, тялото и околоочната зона.

Следващият Medical Aesthetic Dermatology Forum ще се проведе през 2021 година.

Форумът завърши със зашеметяващ едночасов концерт на Мария Илиева.

Още снимки от събитието вижте тук: