Време за четене 2 мин.

Радиочестотните апарати са една от иновациите през последните няколко години. С такива апарати за подобряване външния вид на кожата и тялото работят най-добрите естетични центрове в целия свят. Предпочитани от повечето потребители в Европа и Америка. В следващите редове ще Ви информираме повече за този вид технология, как тя въздейства в комбинация с други технологии и какво е предимството й.

Какво е радиочестота и какво е характерно за нея?

Радиочестотата (RF) представлява енергия, доставена чрез електрически трептения. Радиочестотната енергия се превръща в топлина, отложена в зоната за лечение. В Candela радиочестота се използва самостоятелно или заедно с оптична или инфрачервена енергия за третиране на различни индикации върху тъканта.

Радиочестотата не зависи от хромофора. Това означава, че може да се използва за приложение върху всички типове кожа, тъй като не се абсорбира от меланина. В част от апаратурата на технологичния гигант Candela се използва биполярна радиочестота. Радиочестотната енергия протича между два електрода и е ограничена до пространството между тези електроди. Това дава възможност за последователно и равномерно доставяне на енергия, което води до контролирано загряване на третираната зона.

Кои апарати са радиочестотни и за какво се използват?

Американският производител на апаратура Candela има в портфолиото си няколко радиочестотни апарати. Радиочестота се използва в устройството Candela VelaShape® III за за премахване на целулит, стягане на кожата на тялото и намаляване на подкожните мазнини. Апаратът представлява патентована синергия от 4 технологии: биполярна радиочестота (най-мощната произвеждана някога – 150 W), IR (инфрачервена светлина), пулсиращ вакуум и масажни ролки. Технологията е незаменим помощник на всеки терапевт, който се занимава с процедури за оформяне на тяло и намаляване на мазнините. Доказано, VelaShape III е най-ефективното устройство срещу целулит и подкожни мастни натрупания. Апаратът загрява в дълбочина кожата, като по този начин предизвиква синтеза на нов колаген.

В апаратът Profound радиочестотата се подава прецизно в дълбоката тъкан, като контролира температурата за подобряване на бръчките и появата на целулит. Апарат Profound е първото радиочестотно устройство в света, за което е клинично доказано, че стимулира производството на 3 жизненоважни елемента за кожата: еластин, колаген и хиалуронова киселина. Уредът разполага с два накрайника (апликатора), които имат игли, различни по дебелина и плътност. Тези игли проникват в дълбоките слоеве на кожата, като загряват тъканите до около 70 градуса по Целзий. По този начин се стимулира производството на нов колеген и еластин в кожата. За повечето дерматолози, които предлагат естетични процедури, възвръщането на обемите на кожата на лицето е едно от най-големите предизвикателства при стареещата кожа. Апарат Profound дава възможност на дерматолозите да постигнат идеални обеми благодарение на естественото за организма възпроизвеждане на 3-те жизненоважни елемента.

Източник:
https://candelamedical.com/