Време за четене 8 мин.

Годишно се извършват около 13 милиона процедури лазерна епилация в световен мащаб. Това прави обезкосмяването една от първите три нехирургични естетични процедури, които клиентите предпочитат и търсят ежедневно, показва проучване на Candela от 2017 г. Премахването на нежеланото окосмяване е идеалната процедура за привличане на нови пациенти в практиката след като сте инвестирали в бизнес с лазерна епилация. По този начин също можете да разширите портфолиото си от предлагани услуги, сочи още докладът.

Делът на лазерното обезкосмяване е 39% спрямо всички останали енергийно-базирани терапии в световен мащаб, показва изследването на Candela.

Изследването на Candela за потребностите на потребителите показва още, че над 52% от населението планират да започнат лазерно обезкосмяване и да изоставят всеки друг метод за епилация  – кола маска, бръснене, епилатор. 

Данните от проучването са категорични – лазерната епилация е търсена процедура по целия свят и нуждата от нея се засилва с всеки изминал ден.

Инвестицията в апаратура за лазерна епилация 

бизнес-с-лазерна-епилация

Инвестирането в бизнес с лазерна епилация е голяма възможност, която за съжаление все още не се използва в пълния си капацитет. До момента само 9% от населението на земята прави лазерна епилация системно. Тази процент ще скочи двойно през следващата година.

Ако до скоро тази процедура се приемаше като предимно женска, то новите проучвания показват, че делът на мъжете, които правят лазерна епилация се е увеличил с 46% през последните години. Това прави лазерната епилация втората най-популярна неинвазивна терапия сред мъжете по света.

32.7% от хората на възраст между 19 и 34 години предпочитат епилация с лазер пред обезкосмяване с традиционни методи.

Процедурата е любима и над 40% от хората на възраст между 35 и 50 години, показва проучването на Candela. Компанията е световен лидер в производството на лазери за медицински цели. Тя има 50-годишна история. Нейните продукти се приемат за еталон и Златен стандарт в индустрията.

Бизнес с лазерна епилация с GENTLE LASE FAMILY

бизнес-с-лазерна-епилация-2

 

От 20 години насам, когато собствениците на клиники за обезкосмяване или медицински, СПА центрове по целия свят искат да осигурят на пациентите си Златен стандарт при лазерното обезкосмяване, се обръщат към Candela и серията лазери – GentlePro. Днес тази тенденция е още по-силна. Лазерите на Candela са на пазара повече от 50 години и са се доказали като върха на технологията. Със своите 17 000W пикова мощности те са ненадминати и абсолютно безкомпромисни по отношение на резултатите. Ако се разровите в популярния сайт – realself.com, където потребители на естетични услуги изказват мнението на различни процедури, ще видите, че единственият лазер за епилация познат и оценен от тях е Gentle Lase Pro. Неговият рейтинг е 81% удовлетвореност на пациентите. Ефективността му абсолютно безпристрастно се оценява на 89%, като той е един от малкото лазери, с които е възможно да се постигне дълготрайна епилация за 10-15 години. Доказателство, че процедурата носи позитивно изживяване за клиента. Това връща потребителите обратно в центъра и ги задържа за дълго. Лазерът е снабден с вградено патентовано динамично охлаждащо устройство, което прави процедурата безболезнена и увеличава удовлетвореността на пациента от нея. Охлаждането е базирано на криогенен спрей, който се впръсква милисектунди преди лазерния лъч и охлажда епидермиса без да вреди на ефективността на процедурата. Разбира се, тук инвеститорът има избор. Той може за предпочете охлаждане с Zimmer устройство, което е по-бюджетно, няма консуматив и също е доста ефективно.

Удовлетворение за терапевта

Работата с лазера  е лесна и бърза. Големи зони се обработват само за няколко минути, благодарение различните по размер спотове. 6, 8, 10, 12, 15 и 18 mm са подходящи за анатомията на човека и предлагат широк кръг от възможности за доставяне на енергиен поток. При двойните дължини имаме размери на спота от 20, 22 и 24 мм за по-бързо извършване на процедурата. Лазерите разполагат със специални размери за третиране на малки зони – с 1.5, 3 и 3х10 мм за васкуларни и пигментни лезии, и 5 мм размер на спота за гъбички по ноктите.

Гъвкавост

Макар че устройствата на Candela от семейство GentlePro  са най-известни с лазерната епилация, това е само една малка част от индикациите, които могат да третират. Техните дължини на вълната от 755 nm и 1064 nm дават възможност за успешно обработване на:

  • Пигментни лезии
  • Зачервяване и капиляри
  • Разширени вени
  • Бръчки
  • Гъбички по ноктите

Бизнес с лазерна епилация PRIME LASE HR

бизнес-с-лазерна-епилация-3

Prime Lase HR excellence  е диодна лазерна платформа с най-голямата пикова мощност сред познатите в естетичния сектор – до 4800W при диодната дължина на вълната. Тя предлага  много добра комбинация от дължини на вълните с висока мощност и ултра къса продължителност на импулсите. 

Prime Lase HR excellence предлага безконкурентни резултати още от първата сесия. Основната разлика между Prime Lase HR excellence и останалите диодни лазерни платформи е, че позволява използването на кратки импулси с висока контролирана енергия и скорост за максимално добри резултати. Разполага с 4 дължини на вълната на лазера, които достигат максимална мощност от 63J / cm² в 400 милисекунди.

Лазерът работи с технология USP (Ultra Short Pulse – Ултра Къс Импулс). Тази иновативна технология прави възможно доставянето на ултра къси импулси от 3 ms до косъма. Те достигат оптималната температура, за да унищожат космения фоликул без да наранят кожата. За разлика от други лазери на пазара, които работят с друг тип технология, USP осигурява много къси импулси, които равномерно затоплят фоликула до оптимална температура, без да нагряват кожата. Това прави процедурата  изключително безопасна и ефективна с бърз и видим резултат.

Предимството на ултра късия импулс е, че той успява да загрее косъма много бързо, което  позволява на самия косъм да отведе също толкова бързо топлината до фоликула преди тя да се е загубила. По този начин луковицата бива унищожена ефективно. При дългите импулси това е по-трудно. Защото те не успяват достатъчно бързо да загреят косъма, следователно луковицата не винаги бива унищожена. Бързината на загряване е изключително важна, защото косъмът, както всеки друг предмет, отдава топлината си на околните тъкани. И тъй като той е много малък, това става за изключително кратко време. Проучванията показват, че 3 ms е оптималното време за това.

Prime Lase HR excellence – нова генерация диоден лазер

Платформата Prime Lase HR excellence е нова генерация диоден лазер с инкорпорирана александритна дължина на вълната – Alex 755 nm.  Тази дължина на вълната е особено ефективна за тънки и светли косми при хора със светла кожа.

Lase HR excellence поддържа още диоден 810 nm апликатор с пикова мощност от 4800 W. Това го прави безпрецедентен лидер в класа на най-високомощните диодни лазери на пазара в момента. 

Той има също така апликатор, който поддържа 3 дължини на вълната – 1060 nm, 940 nm, 810 nm. Те са подходящи за безопасно и ефективно третиране на тъмни кожи, както и на кожи със слънчев загар. Уникално предимство на платформата е високата й ефективност при хора с космени фоликули, разположени на различна дълбочина в кожата. 

Благодарение на тройната дължина вълната с Prime Lase HR excellence могат да се третират напълно безопасно и ефективно с хора с тен и много тъмни кожи през цялата година, без оглед на сезона и силата на слънцето.

Бизнес с лазерна епилация ELYSION-PRO

Elysion-pro е ново поколение диодна лазерна платформа, предназначена за лазерна епилация, която премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмена на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на космения фоликул без да увреждат кожата.

Достига пикова мощност от 2000 W и има два режима на работа: статичен – до 3Hz (препоръчва се за тънки косми и малка площ) и динамичен – до 15Hz  (препоръчва се за кожа с тен, тъмен фототип, чувстителна кожа и мъже с прекомерно окосмяване).

Лазерът работи с технология USP (Ultra Short Pulse – Ултра къс импулс). Тази иновативна технология прави възможно доставянето на ултра къси импулси до косъма от 3 ms и достигат оптималната температура, за да унищожат космения фоликул без да наранят на кожата. За разлика от други лазери на пазара, които работят с друг тип технология, USP осигурява много къси импулси, които равномерно затоплят фоликула до оптимална температура, без да нагряват кожата. Това прави процедурата  изключително безопасна и ефективна с бърз и видим резултат.

Предимството на ултра късия импулс е, че той успява да загрее косъма много бързо. Това позволява на косъма да отведе топлината до фоликула също толкова бързо, преди тя да се е загубила. По този начин луковицата бива унищожена ефективно. При дългите импулси това е по-трудно. Защото те не успяват достатъчно бързо да загреят косъма, следователно луковицата не винаги бива унищожена. Бързината на загряване е изключително важна, защото косъмът, както всеки друг предмет, отдава топлината си. И тъй като е малък, това става за изключително кратко време. Проучванията показват, че 3 ms е оптималното време.

Какво всъщност е терморелаксационно време?

Това е времето, за което косъмът абсорбира и отдава топлина. Проучванията показват, че за 3 ms косъмът абсорбира цялата енергия без да се разпръсква в останалата тъкан. За 20 ms  той абсорбира част от енергията и започва да разпръсква друга част от нея в съседните тъкани. За 50 ms косъмът разпръсква топлина в съседните тъкани, докато температурата му  бавно се понижава.

Платформата Elysion-pro е проектирана да работи с четири различни дължини на вълните (755 nm, 810 nm, 940 nm и 1060 nm). Благодарение на тях се осигурява дълготрайна и безопасна лазерна епилация при всички фототипове. Нейната висока пикова мощност (2000 W) осигурява максимална сигурност и ефективност, гарантираща най-висока рентабилност. Честотата на повтаряне на импулсите от 3Hz в статичен режим и 15Hz в динамичен режим, в допълнение към различните размери на спота (10×10 и 18×10), правят elysion-pro един от най-бързите, най-безопасните, най-мощните и най-ефективните апарати в сектора. Лазерната епилация с него е успешна и при остатъчни косми.