Време за четене 10 мин.

Пазарът на апаратни естетични процедури за лице ще нарасне с около 7.3% до 2022 година.

Според мащабно проучване на Transparency Market Research от края на 2017 година, пазарът на естетичните процедура за лице ще нарастне по обем и стойност с около 7.3%, като ще достигне стойност от 1.5 млрд. долара до 2022 година. Нуждата от медицински и козметични корекции за лицето ще нарастне в пъти, сочи още проучването. Замърсеният въздух, нездравословният начин на живот, диетите и др. фактори благоприятстват развитието на различни дерматологични заболявания. Нуждата от адекватното и бързото им лечение ще предопредели възхода на пазара.

Друго проучване, направено от един от лидерите на световния пазар за естетична апаратура – Syneron Candela, изтъква нарастващата нужда у жените по света да се борят с признаците на стареене на кожата на лицето. При 28% от жените по света първият признак на стареене е появата на двойна брадичка. При 25% от тях е отпусната кожа по челюстта, при 21% – отпусната кожа на шията, а при 14% – бръчките по бузите и около очите, сочи изследването. 50% от жените, които биха се подложили на апаратна процедура за подмладяване предпочитат скъпи процедури, които имат ефект от първата сесия. Безопасността на процедурата, цената и дълготрайният резултат са първите три неща, които интересуват потенциалните пациенти и които биха ги накарали да се доверят на даден апарат, показва проучването. Потенциалът на пазара за естетични корекции с апарати в САЩ се оценява на 45 млрд., сочи още проучването на Syneron Candela.

Накратко: бъдещето е в неинвазивните или мини инвазивните процедури за лице, които дават бърз и дълготраен резултат.

HydraFacial 2.0 – една от най-добрите апаратни естетични процедури за лице. Иновативна терапия, насочена към различни кожни проблеми на лицето

HydraFacial 2.0 е иновативна терапия от ново поколение за комплексна грижа за лицето. Процедурата е световно призната и е носител на множество награди в сферата на дерматологията. През 2017 г. патента за машината HydraFacial бе купен от инвеститорска компания. Тя наложи промяна в начина на извършване и продаване на процедурата с цел оптимизиране и подобряване на резултатите.

Hydrafacial 2.0 е второ поколение на популярната процедура за чиста, здрава и хидратирана кожа на лицето и тялото – Hydrafacial. Второто поколение има редица нововъведения. Едно от най-значимите е новият протокол за работа, базиран на нови клинични проучвания. В резултат процедурата дава значително по-добри резултати с по-дълготраен ефект.
Новите клинични проучвания на HydraFacial 2.0 показват, че процедурата помага за изглаждане на бръчките в 90% от случаите, редуцира петна и изравнява тена в 94% от случаите и прави кожата по-гладка, по-мека, по-младежка в 97% от случаите. Потребителите на популярния сайт за отзиви от пациенти – realself.com оценяват процедурата като 98% ефективна и я нареждат на второ място по най-желана и търсена терапия в света след ботокса.
Времетраенето на една процедура HydraFacial 2.0 вече варира от 30 и 60 минути. При първото поколение тя траеше около 30-45 мин.

Стъпките при Hydrafacial 2.0 са само 3, а не както беше преди – 6

  • Първата стъпка обединява почистване + пилинг, тъй като клиничните резултати показват, че серума Activ-4 и пилига GlySal дават много по-оптимални резултати, когато се съчетаят.
  • Втората стъпка е комбинация от екстракция + хидратуране. При нея се използва нова и подобрена версия на супер серума – Beta-HD Clear. Той съдържа безценна комбинация от билкови съставки като екстракт от кора на върба, който е перфектен ексфолиант. Сред другите нови съставки на серума са екстракт от спирея, който успокоява кожата и тасманийски пипер с противовъзпалително действие. Новият Beta-HD сдържа познатия и добре изпитан екстракт от мед, който силно хидратира, както и салицилова киселина за контрол на себума.
  • Третата и последна стъпка е превенция + защита. При тази стъпка се използват специализирани серуми за изглаждане на бръчки и фини линии или за заличаване на петна и изравняване на тена, както и супер серума Aniox+, който съдържа хиалуронова киселина за дълбока хидратация.

Новата терапия Hydrafacial 2.0 има три различни серии – Platinum, Deluxe и Базова, с различна продължителност, цена и серуми. Идеята е процедурата да бъде персонализирана така, че да удовлетвори нуждите на всеки тип кожа, както и да реши редица проблеми – акне, розацея, бръчки, дехидратирана кожа.
Лимфен дренаж и диамантено микродермаабразио.
Другите съществени новости са лимфният дренаж, терапията с LED светлини (червена и синя), както и накрайникът за диаментено микродермаабразио. Механичната лимфна терапия помага да се отстранят токсините от кожата. Премахването им е от изключителна важност, защото по този начин кожата придобива естествено здрав и сияещ вид. Подходящите зони за третиране са: лице (33% от лимфната система се намира в лицето), ръце, крака, корем и гръб.

LED червена и синя светлина

LED терапията представлява прилагане на светлинна енергия върху кожата с терапевтична цел. Специалните LED светлини – комплект две червени и две сини светлини, са отлична завършваща стъпка на HydraFacial 2.0. Червенитe светлини се използват за подмладяване, регенериране и стягане на кожата. Сините светлини унищожават acne bacteria, баткерията, която играе основна роля за възникването на по-голямата част от случаите на акне, успокоява кожата и има антисептично действие.
Съчетанието на новия протокол за работа, новите серуми, LED светлините, както и лимфния дренаж води до по-добри и дълготрайни резултати. А новите клинични проучвания показват, че процедурата е много добро допълнение към филъри, ботокс и лазерни терапии. Тя удължава ефекта от останалите процедури.

Апаратни естетични процедури за лице с Profound. Единственият апарат, който стимулира нов еластин, колаген и хиалуронова киселина

 

Profound е първият апарат в света, за който е клинично доказано, че стимулира производството на трите основни съставки на кожата: еластин, колаген и хиалуронова киселина, които изграждат дермалния обем. Апаратът решава един от най-предизвикателните проблеми, а именно – как да възвърнем обемите на лицето. Profound запълва изгубения обем и създава еластичност чрез стимулиране на неоеластиногенеза, неоколагенеза и образуването на нова хиалуронова киселина.

Апаратът работи на принципа с температурно контролирана биполярна радиочеста, която доставя енергия дълбоко в дермиса. Също така доставя и фракционална RF енергия до подкожния слой, което води до ефективното третиране на мастни тъкани и септума. Зоните, които може да се третират са: долната челюст, брадичката и бръчките по бузите и цялото лице, като резултатите са напълно предвидими, с пълен контрол на дълбочината на проникване, температурата и времетраенето на самата процедура. Profound разполага с интуитивен, цветен и лесен за управление тъч скрийн дисплей, който работи с помощта на уникален софтуер за обратна връзка в реално време – знаете точната температура на лечение за конкретните цели. При изработката на апарата са следвани последните тенденции, като елегантен дизайн и висока мобилност.

Статистика на Syneron Candela

Според проучване на Syneron Candela от 2015 година – 30 млн. жени се притесняват от двойната си брадичка, а 18 млн. се интересуват от неинвазивни процедури. Проучването също така сочи, че 9 млн. жени по света са потенциални клиенти на висококачествени нехирургични процедури. Тенденциите са в близките години тези цифри да насрастнат.

Проблемът с отпускането на кожата и тъканите е сериозен и не може да бъде пренебрегнат. Досега реални и задоволителни резултати в тази насока ни даваше оперативният лифтинг на лицето. Като оперативен метод, той носи своите рискове. По-голямата част от хората са работещи и заети и трудно биха си позволили да се откъснат от задълженията си за по-дълъг възстановителен период, какъвто е нужен след оперативна намеса. Това води до търсене на алтеранативни методи и варианти. В следващите редове ще ви представим революционна неоперативна алтернатива.

Апаратни естетични процедури за лице с FaceTite. Иновативна алтернатива на оперативния фейслифтинг

FaceTite е революционна технология, която представлява радиочестотна асистирана липолиза. Тя термично атакува подкожната мазнина, като я загрява до 70 градуса. Така разтопяваме излишните мастни депа и с микро-липосукция изваждаваме втечнената материя. Загряването на кожата до 40 градуса стимулира образуването на колаген и еластин и предизвиква стягане и лифтинг на отпуснатите зони. Апаратът е идеален за малки площи като: шия, бузи, ръце, вътрешната част на бедрата, гърди и колене.

FaceTite е иновативна апаратна алтернатива на оперативния фейслифтинг, без травми и с кратък възстановителен период. Процедурата е амбулаторна, с локална анестезия, извършва се при пълна стерилност.
Технологията е разработвана и надграждана през последните 10 години, затова е постигнат пълен контрол на параметрите, с оглед безопасността на пациента. Достигайки терапевтичните температурни граници, подаването на енергия прекъсва. Контролът се осъществява от вътрешен термодатчкик за достигната температура в подкожието. Втори датчик на повърхността на кожата следи и прекъсва затоплянето, при достигане на предела на температурата. В крайна сметка се осигурява двоен контрол, независещ нито от опита или сръчността на лекаря-оператор, нито от субективните усещания на пациента. Факти, красноречиво показващи безопасността на самата процедура.

За разлика от традиционния фейслифтинг, при който има силно отпускане на кожата след известно време, при FaceTite това не може да се случи. Чрез радиочестота се стимулират естествените процеси на синтез на колаген и еластин в кожата. Затова резултатът от процедурата е стегната кожа за цял живот. Процедура с FaceTite се прави веднъж на 5-7 години поради дълготрайния и изумителен ефект. Първите резултати се очакват между 3-тия и 6-тия месец след операцията. FaceTite показва изключително добрър ефект при стягане на долната част на лицето, права линия на долната челюст; стопяване на мазнината в областта на брадата или т. нар двойна брадичка; стопяване на мастните натрупвания в областа на бузите и постигане на младежка визия.

Апаратни естетични процедури за лице с e-Two. Мощна фракционирана биполярна радиочестота

Апаратът e-Two представлява фракционирана радиочестота за цялостно подмладяване на лицето. Той комбинира 2 уникални апликатора, които третират проблемите на кожата комплексно. Апликаторите използват комбинация от безопасни и ефектни нива на инфрачервена светлина и биполярна радиочестотна енергия за ремоделиране, както на дълбокия дермален слой на кожата чрез стимулиране на растежа на нов колаген, така и на епидермиса. Сублиативната фракционирана двуполюсна радиочестотна енергия доставя топлинната енергия ефективно и в горната част на кожата – епидермиса, което води до значително увеличаване на колагена в третираната област, с минимално епидермално разрушаване. Апаратът работи с два априкатора. Единият се използва за стянате и повдигане на кожата чрез би-полярна разиочестота, другият работи с франкционирана радиочестота за заличаване на белези и петна, както и за изглаждане на бръчки.

Апликаторът Sublime

Технологията за Sublime представлява комбинация от IR (инфраред) и бополярна радиочестота, която осигурява контролирано дълбоко дермално нагряване. Това предвидимо загряване на дълбоката дерма води до стимулиране и съкращаване на колагеновите влакна и до незабавно и дълготрайно подобряване на бръчките и контура на лицето.

Апликаторът Sublative RF

Ергономичният апликатор Sublative RF доставя до дълбоките слоеве на кожата бополярна радиочестотна енергия чрез матрица от електрди. Използват се еднократни капачки, за по-добра хигиена и безопасност на процедурата. Sublative причинява микро-епидермални албативни наранявания с по-широка кожна коагулация. Това предизвиква силна реакция на организма за заздравяване на раните в дермалния слой. Също така, пиновете на накрайника са устроени така че, да свеждат до минимум увреждането на епидермиса. По-малко увредената тъкан около точките на проникване на пиновете може да бъде стимулирана допълнително чрез топлина, което да доведе за ускоряването на лечебния процес. Резултатът е подмладена и по-гладка кожа.

Клинични резултати

Клинични резултати показват, че с e-Two се подобряват бръчките и кожните неравности, заличават се белези и стрии, намалява се пигментацията, свиват се порите и кожата става по-гладка и фина.

В заключение

Многобройните проучвания сочат, че търсенето на неинвазивни процедури за лице расте всяка година. Забързаният начин на живот, мръстният въздух, нездравословният начин на живот, пушенето и пр. са все фактори, които водят до развитието на различни дерматологични заболявания. Борбата с остаряването е вечна, а стремежът към младежки вид ще се засилва с всяка изминала година. Бръчките, отпуснатата кожа на шията, двойната брадичка и пигментацията на лицето са едни от най-често срещаните проблеми в глобален мащаб. Водещи при избора на метод за справяне с тези проблеми са и ще бъдат следните фактори: безопастността на процедурата, възстановителният период, цената и дълготрайният ефект. Бъдещето е в неинвазивните и мини-инвазивните процедури за лице, които дават бърз и дълготраен ефект.