Време за четене 2 мин.

С лазерът PicoWay вече е възможно лечението на дерматологични проблеми при тъмнокожи. Днес 88,5% от населението в световен мащаб се състои от цветнокожи хора. Това показва необходимостта от дерматологични интервенции, които да отговарят на специфичните потребности от лечение на тази нарастваща група пациенти.

Лазерът PicoWay: Революционно лазерно лечение за кожа с по-тъмен цвят

picoway-lazer-aparat-tamnokoji

Въвеждането на пикосекундните лазери PicoWay на пазара направи революция в дерматологичните лечения. Те осигуряват идеални параметри за провеждане на процедура на пациенти с всякакъв тип кожа, включително със значително тъмна.

Пикосекундните лазери, какъвто е PicoWay, успешно заличават и татуировки. Благодарение на иновативната технология са увеличени възможностите за лечение на доброкачествени пигментни лезии с по-малко процедури в сравнение с QS лазерите, без да се намалява поносимостта към третирането.

picoway-lazer-premahvane-tatuirovka

Наносекундните лазери са ограничени в приложението върху тъмна кожа или такава с тен поради значителния риск от пост-възпалителна хиперпигментация (PIH). При използване на QS лазери върху пигментирана кожа има 25% риск от развитие на PIH. Рискът се увеличава до 47%, когато лечението е за лентигини, вероятно поради меланоцитна хиперплазия.

Пикосекундните лазери могат да се използват върху по-широк спектър типове кожа. За разлика от  наносекундните лазери, при третиране с пикосекундни такива е намален риска от хипер или хипопигментация и белези. По-късата продължителност на пулса и засиленият фотоакустичен ефект помагат да се избегне прегряване на кожата и по този начин намалява риска от PIH. По време на клинично проучване с пикосекундния лазер върху тъмна кожа се демонстрира нисък процент на PIH – едва 4.65%.

Научете повече за лазерната система PicoWay на нашия уебсайт, на телефон +359 88 259 0400 или на имейл office@bulmed.bg .

Спецификите на лазера включват:
  • Дължина на вълната, която е специфична и се абсорбира добре от хромофора, който цели. Тя има добра пенетрация в кожата и преференциална абсорбация от таргетирания хромофор.
  • Лазер, който не прегрява околните тъкани.
  • Лазер с гъвкави параметри (регулируема мощност, размер на лъча и поток на енергията, без компромиси по отношение на размера на лъча за съответния поток енергия).
  • Лазер, който предлага отлични резултати с минимален брой третирания.