КАКВО Е FACETITE & NECKTITE?

FaceTite & NeckTite е алтернативна апаратна процедура на оперативния фейслифтинг, без травми и с кратък възстановителен период. За разлика от традиционния фейслифтинг, при който имаме силно отпускане на кожата след известно време, при FaceTite & NeckTite това не може да се случи. Чрез радиочестота ние стимулираме естествените процеси на синтез на колаген и еластини в кожата. Затова и резултатът от процедурата е стегната кожа за цял живот. Една процедура се прави веднъж на 5-7 години поради изключително силния ефект и се предлага за първи път в България, единствено в клиниките на дерматолозите д-р Денкова в Aesthe Clinic, д-р Етугов в Este Derm в София, както и д-р Стоилова и д-р Пакалева в Derma Vist в Пловдив. FaceTite и NeckTite са двa революционни накрайника, използвани, за да се прилага RFAL технологията на машината InMode. RFAL технологията представлява радиочестотна асистирана липолиза, която термично атакува подкожната мазнина и стяга колагеновата тъкан за оформяне и контуриране на лицето и малки области на тялото. FaceTite и NeckTite са идеални за малки площи, които изискват стягане, като: шия, бузи, ръце, вътрешната част на бедрата, гърди и колене.

КАК РАБОТЯТ?

FaceTite използва канюла с пластмасов накрайник, който позволява на специалистите да работят безопасно подкожно с RF (радиочестота) за свиване и оформяне на лицето в малки области. FaceTite е добро решение при отпусната кожа, която изисква стягане, без да е необходимо отстраняване на мазнини. Областите, в които това се извършва, са около очите, веждите, челото, бузите и устата. Вместо традиционния оперативен лифтинг на лицето пациентите на FaceTite се възползват от процедура без рязане, без престой за възстановяване, наличие на по-малко подуване и дискомфорт. NeckTite е процедура, която се използва за шията, горната част на дланите или вътреш-

ната част на бедрата в малки до средни площи. Тя намалява излишните мазнини чрез радиочестотна енергия. С леко и контролирано затопляне, процедурата помага да се стегне кожата, за да се възстанови контурът в зоната на третиране. Радиочестотна енергия преминава от вътрешен към външен електрод, като стимулира производството на колаген, загрява цялата

матрица на меките тъкани, в резултат на което се получава коагулация на мастна, съдова и фиброзна тъкан.

ТРЯБВА ЛИ FACETITE И NECKTITE ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ С КОМБИНАЦИЯ?

Това зависи от вашия естетически проблем. Вашият специалист може да реши да използва процедурите в комбинация или отделно.

КАК ТАЗИ ПРОЦЕДУРА Е ПО-ДОБРА ОТ ЛИПОСУКЦИЯТА?

Ако правите липосукция в областта на шията, можете да получите резултат, по-лош отпреди процедурата – като прекалено отпусната и излишна кожа. С NeckTite пациентите виждат по-добри резултати, тъй като топлинната енергия стяга зоната, докато мазнините се отстраняват за разлика от липосукцията, която само отстранява мазнините.

ПО-ДОБРА АЛТЕРНАТИВА ЛИ Е ОТ ФЕЙСЛИФТИНГ?

FaceTite и NeckTite са много по-малко травматични процедури, с по-малко подуване и дискомфорт.

КОЛКО БЪРЗО ЩЕ ВИДИТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ?

Резултатите може да се видят веднага, но са най-забележими след 6-12 седмици.