Статистиките са стряскащи – над 50% от раждалите жени са се сблъсквали с инконтиненцията“. проблемът засяга както по-зрелите от тях, така и по-младите. А спасение откриваме в апаратурата co2re intima.

ПРЕЦИЗЕН ПОГЛЕД

Инконтиненцията, или изпускането на урина, най-често е свързана с отпускането на тъканите във влагалището по време на раждането. Те контролират пикочния мехур и когато не са достатъчно стегнати, не успяват да се справят със задачата си. Няколко капки при кихане, кашляне или смях са нормално явление при родилите жени и обикновено проблемът преминава след 6–8 седмици. В някои случаи обаче може да остане, дори и за цял живот. Още една причина за появата на инкотиненцията е увреждането на нервите на пикочния мехур и поддържащата тъкан, което води до падащо тазово дъно.

ПРАВО В ЦЕЛТА

CO2RE Intima е нов и надежден начин за справяне с инконтиненцията. Апаратурата прилича на вагинален ехограф и в момента в България с нея работи единствено д-р Георги Амалиев в акушеро-гинекологичен център

„Д-р Амалиеви“ в Пловдив. Как действа? Лазерните лъчи загряват тъканите във влагалището, което предизвиква естествен синтез на колаген. Те се стягат и връщат формата си преди раждането. Няма болка, парене и възстановителен период, а процедурата отнема само десет минути. Необходими са поне три манипулации за траен и добър резултат, а след това по една годишно. Терапията не само помага за проблема, но и подобрява сексуалното здраве.