Тазгодишният бизнес форум в сферата на естетичната индустрия в България – MABF 2018 (Medical Aesthetic Business Forum) се проведе в елегантния и дизайнерски Royal Castle Design & SPA *****, Елените. По традиция събитието се организира ежегодно от консултантско-търговската компания Бул Мед Консулт.

Тази година Бул Мед Консулт подготви специална изненада за гостите на MABF 2018 –Business Club Aesthetic Manager. Мисията на клуба е да обедини професионалистите от бранша около енда обща цел – развитието на пазара на естетични, козметични и дерматологични услуги в България. Да създаде условия той да функционира нормално и в чиста среда, така че всички да са доволни – както бизнесите, така и клиентите/пациентите.  Членовете на Business Club Aesthetic Manager ще имат достъп до ценна и рядка информация, която да им бъде от помощ при бизнес развитието им, както и в тяхната клинична практика.

Основните теми по време на MABF 2018

Поканените лектори споделиха опит и знания от първа рака. Основните теми по време на този бизнес форум в сферата на естетичната индустрия съдържаха интересна и полезна информация относно: пазара за трансплантация на коса в България и по света, добрите клинични и бизнес практики, как да наемаме и задържаме качествени хора в естетичните центрове и как да привлечем реални клиенти чрез Instagram. Програмата беше разчупена от дискусионни панели, в които аудиторията се включваше активно. Една от най- интерените лекции – на д-р Фирас Ал-Ниаими започна с демонстрация на V-Beam PDL лазерната технология на Candela със златен стандарт в лечението на съдови заболявания на кожата. Д-р Ал-Ниаими показа в реално време процедурата, върху пациент страдащ от розацея.

 

 


д-р Фирас Ал-Ниаими е дерматолог и консултант по дерматология във Великобритания

 

По време на MABF 2018 той разказа за последното поколение от най-високия клас Pulsed Dye Laser – V-beam Perfecta.  Лазерът златен стандарт е предназначен за употреба в дерматологичната лекраска практика.  Апаратът съчетава най-новите високи технологии в медицината с огромния опит на един от най-добрите производители на дерматологични лазери в света – Syneron Candela. Д-р Ал- Ниаими сподели с нас как работи лазерът, както и какви проблеми се лекуват с V-Beam.

Безценен беше опитът от личната практика на доктора, който доказва, че качественият апарат, използван от истински професионалист постига впечатляващи резултати. Д-р Ал – Ниаими ни впечали с разказа си за негова пациентка с голям белег на лицето, който и пластичните хирурзи са отказали да третират. Само след няколко курса на лечение с V-beam белегът е бил отстранен.


Д-р Троу е едно от големите имена при процедурите за присаждане на коса

 

Той ни разказа за иновативната технология в присаждането на коса Smart Graft, чрез който се извършва преразпределяне на космени фоликули от зони, незасегнати от оплешивяване, в такива, в които процесът е наличен. Д-р Троу сподели с нас и интересни данни за пазара на процедурите за присаждане на коса, като най-впечатляваща беше статистиката, че пазарът се е увеличил с 60% от 2014г. до 2016г.

 


д-р Росица Денчева е едно от големите имена в сферата на дерматологията в България. За лекцията относно високо-технологичната медицинска процедура с Nd:Yag по време на MABF 2018

 

 

 

Изключително интересна беше лекцията на д-р Денчева. Тя ни разказа за високо-технологичната медицинска процедура с Nd:Yag, която представлява лазерна терапия на съдови лезии. Предназначена е за лечение на съдови аномалии по кожата на лицето и тялото. Д-р Денчева сподели с нас и примери от личната й практика с Nd:Yag лазер.  Като прилагането на карбонов пилинг с помощта на Nd:Yag лазер. „Значително редуцирам омазняването на кожата по този начин“, сподели д-р Денчева. И допълни, че Nd:Yag лазерите имат много повече приложения отколкото хората смятат. С него могат да се третират брадавици, гъбички по ноктите, белези, васкуларни леции по долните крайници. „Всеки ме пита дали ползвам Nd:Yag за лазерна епилация, но отговорът е: не. Най-малко ползвам това негово приложение“, каза д-р Денчева.

 


Рамона Феликану е генерален мениджър на лазерно-естетичен център Elos в Букурещ, Румъния

 

 

Намирането и задържането на качествени кадри става все по- трудна задача, не само в естетичната индустрия. Рамона сподели с нас дългогодишният си опит, като мениджър на естетичен център ELOS по време на MABF 2018.  Тя вече управлява 3 клиники в румънската столица. Най-новата клиника от веригата отвори врати буквално преди няколко месеца. В нея работят предимно дерматолози, като предназначението на клиниката е да се занимава с клинична и естетична дерматология. Рамона разказа как да наемаме качетсвени хора в естетичните центрове и как да мотивираме и задържаме настоящи служители.

По време на лекцията ѝ разбрахме и кои са добрите практики при управлението на козметици, дерматолози, кинезитерапевти и рецепционисти. „Случвало ми се да уволня човек след 24 часа“, каза тя. И допълни, че жените в този бизнес усещат хората и трябва да се доверяват повече на своята интуиция. Дискусията след лекцията на Рамона беше най-разгорещена. На въпрос от публиката: “кой да получи бонус – лекарят или рецепционистът, когато се продаде дадена процедура“, тя отговори по следния начин. „Нашите рецепционисти получават бонус от общия оборот на шестмесечие, а лекарите – процент от всяка процедура, която назначат. При нас процедурите се продават предимно от лекарите“.

 


Виктор Динев – експерт по дигитален маркетинг с лекция по време на MABF 2018

 

 

Присъствието в социалната мрежа Instagram е ключово за привличането на нови клиенти. Освен генерирането на качествено съдържание, което ангажира аудиторията, Виктор Динев ни разказа и за рекламното присъствие в Instagram. В лекцията му присъстваха много примери от редица рекламни кампании, които е менажирал.

 

Очаквайте следващото издание на бизнес форум в сферата на естетичната индустрия през 2019 година.