Пазарът на апаратни естетични процедури за лице ще нарасне с около 7.3% до 2022 година, като ще достигне внушителната сума от близо 1.5 млрд. долара. Това показва мащабно проучване, направено в края на минавала година от Transparency Market Research. Изследването проучва задълбочено пазара на апаратните процедури за лице като прави сравнителен анализ между различните технологии – радиочестотни, ултразвукови, лазерни и IPL. Лазерните технологии ще са водещи, коментира изданието.

Нуждата от медицински и козметични корекции по лицето ще нараснат в пъти, сочи още проучването. Замърсеният въздух, нездравословният начин на живот, диетите благоприятстват развитието на различни дерматологични заболявания. Нуждата от адекватното и бързото им лечение ще предопредели пазара.

Естетиката
Друго проучване, направено от един от лидерите на световния пазар за естетична апаратура Syneron Candela, изтъква нарастващата нужда у жените по света да се борят с признаците на старее на кожата на лицето.

При 28% от жените по света първият признак на стареене е появата на двойна брадичка. При 25% от тях е отпусната кожа по челюстта, при 21% отпусната кожата на шията, а при 14% – бръчките по бузите.
Прочуването сочи още, че около 30 млн. от жените по света са силно притеснени от появата на двойна брадичка и отпусната кожа по лицето. 18 млн. от тях обаче не биха се подложили на хирургична процедура, 9 млн. от тях предпочитат апаратна процедура от висок клас за отстраняване на проблема. 50% от жените, които биха се подложили на апаратна процедура за подмладяване предпочитат скъпи процедури, които имат ефект от първата сесия.

Безопасността на процедурата, цената и дълготрайният резултат са първите три неща, които интересуват потенциалните пациенти и които биха ги накарали да се доверят на даден апарат, показва изследването.
Потенциалът на пазара за естетични корекции с апарати в САЩ се оценява на 45 млрд., сочи още проучването на Syneron Candela.

Водени от тези резултати Syneron Candela произвеждат три апарата, които решават тези проблеми – CO2RE,  e-TWO, както и Vela Shape III за двойна брадичка.

Подобни статии търсете в списание Aesthetic Manager.