Бул Мед Консулт организира Medical Aesthetic Business Forum от 3 до 5 декември 2017

 

 

 

„Към успеха с доверен приятел“. Под това мото се проведе ежегодният бизнес форум в сферата на естетичната индустрия в България – Medical Aesthetic Business Forum. Събитието се организира всяка година от консултантско-търговската компания Бул Мед Консулт. Този път форумът се проведе в авангардния дизайнерски хотел Arte във Велинград.

„Целта на тези събития е да създадем традиция в провеждането на бизнес форуми в сферата на естетичната индустрия. Ние не можем да ви научим да бъдете по-добри специалисти, защото вече сте едни от най-добрите. Но можем да ви научим как да продавате по-добре своя труд и услуги и как да развивате бизнеса си успешно“. Това каза в приветствената си реч управителят на Бул Мед инж. Георги Панчев.

Поканените лектори бяха изключително интересни. Те споделиха опита си относно управлението на бизнес в естетичната индустрия, управлението на кадри, както и владеенето на работещи и изпитани маркетингови подходи. Форумът беше разчупен под формата на лекции и дискусии, в които гостите взеха активно участие. Подредбата на залата беше нестандартна, в стил „кабаре“, за непринудени и откровени разговори между лекторите и гостите на форума.
Безспорно най-интересният лектор тази година бе румънският пластичен хирург д-р Ренерт Гад. Той сподели с гостите опита си в създаването и развитието на бизнес в естетиката, както и разказа вълнуващата си история на успеха.

 


Д-р Ренерт Гад за формулата на успеха

Според него рекламата е основното средство, което води успеха, особено в естетичната индустрия. Той сподели, че в голяма степен бизнес успехът му се дължи, както на рекламата, така и на разумните инвестиции в технологии. Той се доверява на машините на Syneron Candela, тъй като държи на висока клас услуги.

 

Според него рекламата е основното средство, което води успеха, особено в естетичната индустрия. Той сподели, че в голяма степен бизнес успехът му се дължи, както на рекламата, така и на разумните инвестиции в технологии. Той се доверява на машините на Syneron Candela, тъй като държи на висока клас услуги.

Д-р Гад работи с Gentle MAX Pro, Vela Shape III, CO2RE, e-Two, V-Beam от портфолиото на световния гигант в производството на машини за естетичната индустрия. А как се насочва именно към Syneron Candela? Историята пробуди любопитството на публиката, а после искрено я разсмя. За първи път д-р Гад се среща с машините на Syneron Candela и по-конкретно с Gentle Lase Pro за обезкосмяване, в елитна естетична клиника в Париж. „Бях на изложение в Париж, където разглеждах много марки за машини – все красиви, приличаха на Ролс Ройс.

„По време на това пътуване посетих една клиниката в Париж, собственост на май познат. Тя беше толкова красива! Всичко в нея беше скъпо и изпипано до последния детайл. Размечтах се и аз някой ден да имам такава клиника. Помолих ги да ми покажат с какво работят. Заведоха ме в една малка стаичка, в която повече от половината пространството се заемаше от огромна грозна машина, която приличаше на стар комунистически автобус. До нея имаше мъничка кушетка, на която пациентът едва се побираше. Питах ги: „Как може да работите с това грозно нещо в такава красива клиника?!“. Те ми отговориха: „Много просто: то работи перфектно от години, клиентите са безкрайно доволни“. Това беше старият вариант на Gentle Lase Pro. Тогава разбрах, че не е важно как изглежда машината, а колко добри резултати дава“, каза д-р Ренерт.“

 


Рамона Феликану за промоциите в естетиката

Сред особено интересните лекции беше и тази на мениджъра на естетичен център ELOS в Букурещ Рамона Феликану.

 

MABF 2017

      Лекцията й беше посветена на добрите практики в промоционалната политика на естетичния център и бе последвана от разгорещен дебат сред гостите. Един от най-ценните съвети, които Рамона даде бе да се правят големи промоции веднъж или два пъти в годината, като строго се спазват предварително обявени срокове на промоцията.

 


Софтуерът за диагностика – маркетингов инструмент

 

Д-р Гуидо Мариото от Ирландия представи иновативна технология за анализ на кожата в дълбочина с камерата Antera 3D.

 

Guido-Morito-Bul Med

 

Камерата дава 3D картина на кожата благодарение, на която прецизно може да се определи ефекта от всяка естетична процедура. Antera 3D е ирландска технология, най-точната на пазара в момента, като тя може да определи състоянието на кожата с точност до 95%.

Така например камерата може прецизно да определи на каква дълбочина в кожата се намира разширен капиляр, така че дерматологът да прецени точно с какъв лазер да се отстрани от първия път – GentlaYAG или V-Beam Perfecta.

 


Гвоздеят на конферентният ден беше лекцията на д-р Пиер Паоло Ровати от Италия.

Той разказа как неоперативният фейсбифтинг Face Tite е променил практиката му към по-добро. В подкрепа на думите му се включиха и д-р Дончо Етугов и д-р Калоян Денков, който работят с апарата в България. Те показаха своите клинични резултати, които много впечатлиха публиката.

 

Bul Med MABF 2017
Dr Pier Paulo Rovati

Той разказа как неоперативният фейсбифтинг Face Tite е променил практиката му към по-добро. В подкрепа на думите му се включиха и д-р Дончо Етугов и д-р Калоян Денков, който работят с апарата в България. Те показаха своите клинични резултати, които много впечатлиха публиката.

Процедурата може да се извършва от пластични хирурзи, дерамотхирузи и дерматолози в неоперативна, но стерилна среда, категорични са д-р Денков и д-р Етугов. Трае около 40-50 мин., като се поставя локална анестезия. Възстановителният период е от няколко дни до седмица, а резултатите се разгръщат във времето и траят от 5 до 7 години след само 1 процедура.

 


Facebook рекламата

Ценни съвети за маркетинга и рекламата във Facebook даде един от най-големите експерти в тази област в България – Бисер Вълов.

Bul Med MABF 2017

Той даде нагледни примери как могат да се привличат реални клиенти чрез реклама в социалната мрежа. Гостите на форума оцениха неговата лекция, като една от най-полезните.

 


Хай-тек демо зала

Едновременно с конференцията, в съседна зала се провеждаха демонстрации на 7 от най-продаваните машини в портфолиото на Бул Мед Консулт. Демонстрациите за CO2RE лазера на Syneron Candela и Vela Shape III бяха излъчвани на живо във фенстраницата на компанията във Fаcebook.

 

demo-presentation Bul Med

 

Специално за демонстрациите от чужбина пристигнаха двама международни трейнери – Хамиш Макнейр, директор на отдел „Обучения“ в Syneron Candela във Великобритания, както и Алба Матеу, международен трейнер на европейския гигант Cocoon Medical.

Aesthetic Manager
По време на събитието беше представено и първото по рода си бизнес списание в сферата на естетиката – Aesthetic Manager, което се издава лимитирано и пилотно от Бул Мед Консулт. Списанието ще се разпространява само сред клиентите на компанията и цели да им даде полезни съвети за развитието на бизнеса, както и актуални тенденции от българския и световен пазар на естетични процедури. Списанието съдържа статии за управление на персонала, както и за работещи маркетинг подходи. Повече за списанието можете да научите на сайта на Бул Мед – bulmed.bg/archive/blog

„Никога не съм виждала д-р Боянов да се връща толкова вдъхновен след събитие, както след Medical Aesthetic Business Forum“, сподели д-р Мария Атанасова.
„Синът ми се върна надъхан за работа след събитието. Беше много впечатлен“, разказа д-р Радина Денкова за впечатленията на д-р Калоян Денков от събитието. По време на форума той представи своята работа с Face Tite.