Препубликуваме прекрасната статия на списание BeautyWoman, която отрази Workshop събитието с д-р Фирас Ал-Ниаими


На 9 юни 2017 г. в хотел Хилтън, София се проведе високоспециализиран дерматологичен workshop с лектор д-р Фирас Ал-Ниами. Събитието се организира от Бул Мед Консулт – ексклузивен представител на SyneronCandela за България и събра на едно място водещи дерматолози и специалисти, интересуващи се от най-иновативните технологии в дерматологията.

_DSC0466

По време на дерматологичния workshop д-р Ал-Ниаiми представи лазерните технологии VBeam Perfecta и CO2RE на SyneronCandela и сподели с участниците най-успешните практики от съчетаването на наука, доверие и категорични резултати при пациентите, което е гаранция за успех на всеки специалист в областта на естетичната медицина.

 

VBeam Perfecta е последно поколение Pulsed Dye Laser на SyneronCandela и златен стандарт в лечението на васкуларни лезии. Медицинският лазер съчетава най-високите технологии и осигурява безопасност, сигурност и ефективност, потвърдени от многобройните клинични проучвания и непостижими с други лазерни устройства за лечение на проблеми, свързани с кръвоносните съдове и пигментацията по кожата. VBeam Perfecta има широк спектър на приложение и ефикасно премахва телеангиектазии, розацея, хемангиоми, акне и белези от акне, червени стрии, малки вени по краката, някои видове пигментации, признаци на стареене на кожата (зачервявания, пигментни петна и бръчки), белези след изгаряния, травми или оперативни интервенции, някои форми на псориазис. Апаратът VBeam Perfecta генерира микроимпулсна лазерна енергия (дължина на вълната 595 nm), която се поглъща от оксихемоглобина в кръвоносните съдове, температурата се повишава до 65°С и настъпва коагулация на кръвоносния съд. За разлика от класическата PDL технология, генерираща 4 различни импулса, технологията Perfecta Micro Pulse PDL осигурява 8 импулса с еднаква енергия. Тази иновативна технология позволява селективно унищожаване на кръвоносните съдове без да се засяга кожата и околните тъкани. В допълнение патентованата интегрирана система DCD (Dynamic Cooling Device) за динамично охлаждане елиминира всякаква болка по време на процедурата и в съчетание с микроимпулсната технология предотвратява появата на пурпура (петна по кожата в резултат на освобождаване на червени кръвни клетки на кръвоносните съдове, най-често от капилярите).

20170609_135425(1)CO2RE е последно поколение фракционен СО2 лазер на SyneronCandela, който се използва за премахване на бръчки, пигментации, белези и цялостно подмладяване на кожата. Допълнително стимулира синтеза на нов колаген в кожата, което спомага за дълготрайния ефект на терапията. Апаратът е ефeктивен не само за отстраняване на различни кожни дефекти, но и на доброкачествени кожни тумори. Лазерът CO2RE излъчва светлина с дължина на вълната 10 600 nm, която се абсорбира от вътреклетъчната вода. Лазерният лъч се фокусира в много малък участък от кожата и осигурява прецизна деструкция на патологичните промени без засягане на околните тъкани. Лъчът може да реже и като хирургичен скалпел.

 

Системата CO2RE предоставя 7 режима на работа: 4 за фракционирано аблативно въздействие, традиционен режим за фотоподмладяване и 2 режима за хирургични интервенции.

 

Режимите за фракционирано аблативно въздействие са:

 

• CO2RE Light – епидермален рисърфисинг, при който се стимулира клетъчната пролиферация, подобрява се плътността и тургура на кожата.

 

• CO2RE Mid – среднодълбок рисърфисинг, подходящ за премахване на дисхромии, лентиго и при фотоувреждане на кожата.

 

• CO2RE Deep – дълбок рисърфисинг за ефективно отстраняване на дълбоки бръчки и различни белези, включително и от акне.

 

• CO2RE Fusion – уникален режим, съчетаващ дълбочина и интензивност на термалната деструкция, което позволява едновременно въздействие върху епидермиса и дермата.

 

Д-р Фирас Ал-Ниами представи и много примери от клиничната си практика за успешно лечение на васкуларни лезии, розацея, белези от изгаряния, келоиди, брадавици, ангиофиброми, улцеративна хемангиома и други кожни проблеми с помощта на иновативните лазери VBeam Perfecta и CO2RE на SyneronCandela.

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО