Време за четене 3 мин.

Замисляли ли сте се, че бръсненето не е единственият метод, с който можете да отстраните космите под брадата, които толкова много ви пречат?

 

А и бръсненето всъщност се оказва неефективен метод, защото дразни кожата и в никакъв случай не решава проблема с обрива. Най-лесният, безболезнен и бърз начин всъщност е лазерната епилация. Не се шегуваме! За по-малко от 5 минути ще се отървете от космите под брата и на врата, а най-хубавото е, че яката и вратовръзката повече няма да ви дразнят и да ви създават зачервявалия или дискомфорт. Лазерна епилация при мъже може да се прави още на ръцете, краката, гърдите, подмишниците, гърба и раменете. На интимните части обаче е абсолютно противопоказно.

 

Процедурата трае от 2 мин. до 40 мин. в зависимост от големината на зоната. Абсолютно безболезнена е, усеща се само леко боцкане от импулса. А, ефектът… от него ще останете повече от доволни. Защо? Ето как действа лазерната епилация с технически подробности….

 

Световно признатият лазер, който се справя доказано най-успешно с широка гама косми е американският александритен лазер Gentle Lase Pro. Той се приема от дерамтолозите по света за еталон. Защо? Защото е един от най-мощните и най-бързите лазери в света, с най-прецизно охлаждане на кожата, за да няма болка и кожата да не бъде изгорена. А, именно неговата пикова мощност е 17 000 w, дължината на вълната му е 755 nm, а охлаждането му е DCD, или т.нар. криоспрей, патент на производителя Syneron Candela. DCD охлажда епидермиса до -70 градуса. Това практически свежда риска от изгаряне на кожата до минимум.

 

Още любопитни факти, които трябва да знаете за успешната лазерна епилация. Импулсът, който произвежда лазерът се улавя от меланина в косъма (пигмента, който придава цвета). Той превръща светлината на импулса в топлина, косъмът я отвежда до луковицата. Тя се разгрява и буквало се пръска. Така косъма бива унищожен.  Дотук лесно. Задачата обаче се усложнява, защото могат да бъдат унищожени само космите в анагенна фаза на растеж или това са „младите коми“, които сега започват да растат. В тялото ни има още два вида косми – в телогенна и в катагенна фаза – тоест „заспалите“, които все още не растат и „мъртвите“, които вече са се отскубнали от луковицата и са в процес на отпадане. Те не могат да бъдат засегнати от импулса и съответно не мога да бъдат унищожени.

 

Изводът е, че с една процедура лазерна епилация унищожаваме само една част от космите в дадената зона. Затова трябва да направим курс от поне 6 процедури с Gentle Lase Pro, за да постигнем оптималния резултат.

 

Винаги бръснете зоната поне 24 часа преди процедурата. Използвайте единствено самобръсначка. Целта е косъмът да е видим, за да може да бъде засегнат от импулса. Никога не правете кола маска преди лазерна епилация. При колата маска косъмът се отскубва от основата и не може да бъде засегнат от импулса на лазера. В този случай ще трябва да изчакате поне две седмици преди да направите епилация. Не ползвайте епилатор или пинсета, поради същите причини.

 

Посещавайте редовно процедурите, точно както ви е посъветвал специалистът. Закъснението може да окаже негативен ефект върху резултата от епилацията, а при подраняване – просто си давате парите на вятъра.