Spisanie_EVA_statia_blondinki_lazer_GentleLase_PRO

Световно признатият лазер, който се справя доказано най успешно със светлите и тънки косми е американският александритен лазер Gentle Lase Pro. Той се приема от дерматолозите по света за еталон, защото е един от най-мощните и най-бързите лазери в света, с най-прецизно охлаждане на кожата. Импулсът, който произвежда лазерът се улавя от меланина в косъма (пигмента, който придава цвета).

 

Той превръща светлината на импулса в топлина, косъмът я отвежда до луковицата. Тя се разгрява и буквало се пръска. Така косъма бива унищожен.

 

Дотук лесно. Задачата обаче се усложнява, защото могат да бъдат унищожени само космите в анагенна фаза на растеж или това са „младите косми“, които сега започват да растат. В тялото ни има още два вида косми – в телогенна и в катагенна фаза – тоест „заспалите“, които все още не растат и „мъртвите“, които вече са се отскубнали от луковицата и са в процес на опадане. Те не могат да бъдат засегнати от импулса и съответно не мога да бъдат унищожени. Затова трябва да направим курс от поне 6 процедури с Gentle Lase Pro, за да постигнем оптималния резултат. Винаги бръснете зоната поне 24 часа преди процедурата.

 

Използвайте единствено самобръсначка. Целта е косъмът да е видим, за да може да бъде засегнат от импулса. Посещавайте редовно процедурите, точно както ви е посъветвал специалистът. Закъснението може да окаже негативен ефект върху резултата от епилацията, а при подраняване – просто си давате парите на вятъра.