Робърт Фийлиц от Syneron Candela за BeautyWoman:                       Инвестирайте в Боди Шейпинг и ще спечелите!


1300400-300x200

Робърт Фийлиц e изпълнителен вице президент на Syneron|Candela от 2013 година като отговаря пряко за развитието на компанията в Европа, Средния Изток и Африка.  Фийлиц е с богат опит в бюти индустрията, в която работи от 2003 година. Бил е изпълнителен  медицински и технически директор на Palomar и Lumenis преди да се присъедини към екипа на Syneron|Candela. Робърт Фийлиц говори за първи път пред българска медия и избра да даде ексклузивно интервю, специално за Beauty Woman.

Господин, Фийлиц, тази година на Академията на Syneron|Candela показахте  колко високотехнологични могат да бъдат машините за естетичната индустрия. Как виждате развитието на бюти индустрията, особено в страни с развиващи се пазари като Източна Европа.

– Източна Европа и в частност България, Румъния, Турция, Гърция и Русия са едни от най-бързо развиващите се пазари в бюти индустрията в момента. Това сочат проучвания ни. Ботокса, фирълите, апаратните процедури стават все по-достъпи за голям кръг от хора в тези страни. Тенденцията е да се отварят все повече салони, да има все по-голямо разнообразие от процедури, цените да стават все по-достъпни за повече хора. Конкуренцията се увеличава, качеството се подобрява. Реално конкуренцията на апаратните процедури вече не са ботокса и филърите. Те просто се допълват.

 

Кой ще е апаратът на 2017 година?

 

– Боди шейпингът е отрасълът, който ще расте най-много. Инвестирайте в боди шейпинг и ще спечелите. Това е така, защото тези процедури са много по-достъпни за широк кръг от хора в сравнение с пластичната хирургия. Освен това хората вече търсят комфорта – безболезнени, без възстановителен период, неинвазивни процедури. Лазерната епилация, както и успешното третиране на васкуларни и пигментни лезии расте всяка година, така че ще продължи да расте и през 2017 г.

 

В този ред на мисли, за по-малко от 3 години Syneron Candela лансира два нови апарата за тяло  – Vela Shape III, за който съм чувала страхотни отзиви, както и съвсем новия UltraShape. Какви са им предимствата?

VelaShapeIII
VelaShape III – апарат за извайване на тялото и премахване на целулита

 

– Vela Shape III e патентована синергия от 4 технологии – биполярна радиочестота, инфраред, както и манипулиране на тъканта с импулсни вакуумни и масажни ролки. Тези технологии комплексно загряват съединителната тъкан, подобряват клетъчния метаболизъм, като в същевременно дренират, което е съществено важно за здравия вид на кожата. Това прави процедурата изключително ефективна и безболезнена. Ефектът е доказан с многобройни клинични проучвания и с над 3.5 мил. процедури по целия свят.

Що се отнася до UltraShape, той е уникален с това,  че използва фокусирана ултразвукова енергия, която разрушава мастните клетки. Другите машини ползват нефокусиран ултразвук. Но още по-интересното е, че UltraShape е единствената машина в света, която използва система за навигиране и проследяване в реално време на енергията, както и 3D картографиране на тялото, за да се гарантира равномерното доставяне на енергията до цялата третирана област. По този начин се избягват рисковете от неравности по тялото, както се случва при липосукцията, например. За разлика от много други системи ефективността и безопасността на UltraShape е клинично доказана.

 

–        Вече има и нова версия на александритния лазер за епилация Gentle Lase Pro-U. С какво е различен?

 

– Gentle Lase Pro-U реално е най-бързият александритен лазер на пазара. При подобрената версия можете да избирате от две охлаждащи системи – въздушно охлаждаща система (ACC), която произвежда силна струя въздух с подходяща температура или Динамично охлаждаща система (DCD). Охлаждащата система на Candela DCD поддържа определена постоянна ниска температура на епидермиса, като създава усещането за хлад. Системата селективно разпръсква криогенна охлаждаща струя равномерно милисекунди преди и след лазерния импулс. Уникалният дизайн на апликаторите DCD и ACC дава отлична видимост на случващото по време на цялата процедура. Възможността за избор на охлаждаща система поставя Gentle Lase Pro-U много преди всички останали александритни лазери.

 

По време на Академията тази година демонстрирахте новия CO2RE Intima – апарат за вагинално подмладяване. Как виждате развитието на този отрасъл от естетичната медицина?

 

– Смятам, че темата за интимното здраве на жените добива все по-голяма популярност в световен мащаб, а заедно с това се появява и нуждата от решения. CO2RE Intima е такова решение и се приема доста добре. Най-големите пазари на апарати за вагинално подмладяване в момента са Русия, Италия, Полша и Средния Изток. В Америка темата също добива все по-голяма популярност и смятам, че скоро ще завладеем и този пазар. Интимното здраве на жените е важно не само от естетична гледна точка. Нашият апарат е търсен най-вече от жени в менопауза или раждали жени, които имат проблеми със сухота във влагалището, раздразнение, неприятни усещания, изпускане и пр. Проблемът е медицински и изисква сериозни решения, каквото е CO2RE Intima.

 

1300302
PICOWAY е лазерна технология, премахваща татуировки и пигментации чрез бързо и безболезнено третиране с мощни ултракъси импулси на енергия

Темата за премахването на татуировки също вълнува много от професионалистите в България. Едни смятат, че тези процедури имат бъдеще, други, че потребителите са ограничен кръг. Вие какво мислите?

 

– Смятам, че растежът на потребление на тези процедури ще остане константен, защото все пак татуринаите хора са ограничен брой. Уникалното и новото в развитието на тази технология е постигането на оптимален резултат с по-малко процедури, по-добър обхват, третиране на всички цветове мастило. В момента това работи. Статистиката показва, че много хора, които имат татуриовки ги премахват само, за да си направят нови. Затова производителите трябва да залегнат на бързината на лазерите и премахването на всички цветове с по-малко процедури. Такъв е нашият PicoWay. Той е първият в света пикосекунден лазер с двойна дължина на вълната (1064 и 532 nm), който третира многоцветни татуировки, премахва дори упорити татуировки, както и доброкачествени пигментни образувания от всеки тип кожа. Уникалното на тази патентована технология е, че PicoWay предоставя ултра къси имулси от енергия до тъканите, като по този начин предизвиква фото-механично въздействие, благодарение на което мастилото на татуировките се разпада на малки и лесни за отстраняване частици.

 

Бул Мед Консулт е официален дистрибутор на Syneron Candela за България. За връзка с нас: 0882 590 400, www.bulmed.bg