Хуманната липосукция е вече факт и в България: Методът се нарича водно-асистирана липосукция

Методът се нарича водно-асистирана липосукция и за първи път се приложи у нас преди около 2 месеца от д-р Михаил Скерлев от клиника „Галатея“.


Хуманната липосукция е вече факт и в България. Методът се нарича водно-асистирана липосукция (Water Body Jet Assisted Liposuction) и за първи път се приложи у нас преди около 2 месеца от д-р Михаил Скерлев от клиника „Галатея“.

 

Д-р Скерлев е първият и единствен в момента хирург у нас, който работи с тази иновативна технология. Тя е революционна не само за България, но и в световен мащаб.

 

Методът позволява в мастната тъкан да се впръсква разтвор на водна основа, който разделя

body jet

Body-jet® Eco

мастните клетки на гроздове, като по този начин улеснява в пъти изсмукването им без да се нараняват кръвоносни съдове или да се засяга друга тъкан освен мастната. Намаляват се до минимум синините и отоците. Водно-асистираната липосукция, за разлика от традиционната се прилага  само с местна упойка, което намалява много рисковете от интервенцията. Методът улеснява и лекаря, който работи, защото намалява с 40% времето за извършването на липосукцията.

 

Най-голямото му предимство обаче е, че възстановителният период за пациента след водно-асистирана липосукция, е с  около 50% по-кратък отколкото при традиционната липосукция. Статистиката показва, че 87% от пациентите се чувстват добре още на 4-тия ден след процедурата, докато при стандартния метод този процент е едва 3.6%.

 

Резултати преди-след от водно-асистирана липосукция с Body-jet EcoУникалното при водно-асистираната липосукция е, че до 90% от мастните клетки след липосукцията се запазват живи и могат да се използват за липофилинг.  На бръчки, за попълване на ръце, шия, деколте, както и за по-големи обеми – гърди, седалище. Чрез този метод с живи мастни клетки може да се извърши реконструкция на гърда след операция от рак. Могат да се лекуват последствия от изгаряния, да се лекуват и попълват белези. „Живите мастни клетки имат способността да подпомагат издраждането на нова мрежа от капиляри, което от своя страна подмладява видимо и трайно кожата. Ефектът от липофилинг на ръце и шия е уникален. Това са местата, които издават възрастта на човека и не могат да бъдат скрити по никакъв друг начин, освен с операция, казва д-р Скерлев, който вече е ползвал метода за попълване на гърди.


X