Предимства на лазерната епилация и нейното място в България

 

В последните 10 години лазерната епилация започва да набира все по-голяма популярност и привърженици. И това не е случайно! 


Laser-hair-removal-

В последните 10 години лазерната епилация започва да набира все по-голяма популярност и привърженици. И това не е случайно! Високите технологии вече ни позволяват да загърбим отдавна остарелите и неприятни на всички ни болезнени и за кратък период ефективни процедури за обезкосмяване.

 

 

При бръснене ефектът е в рамките на 1-2 дни, а при кола маска – 2-3 седмици, след което отново следва болезнената процедура по отстраняване на космите, а да не забравяме и периода на дискомфорт, който е необходим, за да пораснат до необходимата дължина.

 

 

Ето и някои основни предимства на лазерната епилация:

 

 • Може да бъде правена по всяко време на годината;
 • Подходяща е за прилагане върху хора с кожа от I-IV фототип т.е. всички фототипове;
 • Наблюдаваният ефект е с най-дълъг срок в сравнение с всички познати ни методи;
 • Безболезнена е и не води до раздразнения на кожата;
 • Напълно безопасна е тъй като използваната фокусирана светлина е напълно безвредна.

 

22

Безопасност

Нашата медицинска апаратура е одобрена от FDA (Food drug administration) – USA и от MDD (Medical Device Derective) – EU, като безопасна система за трайно обезкосмяване.

 

Брой процедури

За да предложим успешна епилация на нашите клиенти, трябва да бъдат направени серия от процедури през интервал, определен от нашите лекари, който е индивидуален за всеки пациент (препоръчително е в рамките на минимум 4 седмици за лице и понякога 6 седмици за тяло). Важно е да се знае, че лицето се повлиява по-трудно от тялото и броят на процедурите може да е малко по-голям. В редки случаи, за достигане на оптимален ефект, е необходимо провеждане на допълнителни процедури.

 

Броят на процедурите зависи:

 

 • от това, дали космите са по-светли или по-тъмни
 • дали окосмяването е от хормонален тип
 • ако има свръхокосмяване, предизвикано по генетичен път
 • от предишен или настоящ прием на медикаменти, повлияли върху окосмяването.

 

Очаквани резултати

Освен използването на безупречно поддържана и качествена медицинска апаратура и квалифицирани и обучени за работа с нея лекари, отличните резултати от качествената епилация зависят и от фактори, като: възраст, цвят и плътност на косъма, цвят на кожата, хормонален баланс, прием на медикаменти (употреба на стероиди и хормонални лекарства) и др.

 

Тези фактори оказват определящо влияние върху броя на процедурите, които в най-честите случаи трябва да се извършват през интервал от 4-6 седмици. Това се прави и с цел да бъдат обхванати всички косми, които са във фаза на активен разтеж. Във времето между процедурите, ако се появят косъмчета, които са ви неприятни, можете да ги отстраните с крем депилатоар или самобръсначка, тъй като отскубването им би опорочило следващата процедура.

 

Тук е мястото да отбележим и някои значими разлики между ЛАЗЕРНАТА и ФОТО ЕПИЛАЦИЯТА, които често объркват хората и ги оставят с много грешни впечатления и очаквания. Лазерната и фотоепилацията си приличат по това, че работят със светлина.

 

Но нито един от двата метода НЕ ДАВА:

 

 • 100 % безболезненост при извършване на процедурите. Едни хора имат висок, други нисък праг на болката, както има от значение и зоната, която се третира;
 • доказано и при всички пациенти 100 % премахване на окосмяването в дадената зона ( хората достигнали 100% редуциране на окосмяването  са едва 2-3 % );
 • премахване на окосмяването в дадената зона ЗАВИНАГИ;

 

Вие сами по логичен път можете да достигнете до този извод, като се замислите за новите косми, които заменят след няколко години живот старите косми. Разбира се те са много малко всяка година и поради тази причина се правят  само поддържащи процедури за да остане процента на редуциране висок, а Вие-доволни!

 

Общото и при лазерната и при фотоепилацията е, че трябва да се пази зоната от придобиване на изкуствен или естествен тен ( с изключение на тониращи изкуствено кожата масла). Колкото по-голям е тенът, толкова по-голям е рискът от изгаряне на кожата!

 

Защо трябва да НЕ се излагате на слънце или солариум, ако искате да получите завидни резултати от лазерната епилация?

 

Добре е да избягвате директната слънчева светлина и солариум, тъй като по-тъмната кожа, в следствие на печене, съдържа повече пигмент в себе си и тя поглъща енергията на лъчите, създавани от лазера, много лесно. Така може да се получат нежелани последствия за кожата Ви. Това важи не само за лазера, с който ние работим, но и за всеки друг лазер! С особена сила това важи за фотоепилацията, защото повечето фотоепилиращи козметични апарати нямат защита срещу загряване на кожата, както и различната форма на импулса, с която работят! Затова, ако правите фотоепилация е задължително да се пазите от продължително излагане на слънце около 14 дни непосредствено преди и след епилация! От друга страна, при излагане на слънце косъмът изсветлява и става много по-трудно нагряването му, на какъвто принцип работят всички тези машини. От една страна трябва да се внимава с кожата, от друга тази намалена енергия не би била достатъчна за унищожаването на фоликула. Това може да доведе до увеличаване броя на процедурите и намаляване на продължителността на епилацията във времето!

 

Странични дълготрайни ефекти

Такива не са регистрирани. Знак за ефективността е лекото зачервяване на третираната зона, което най-често изчезва за интервал от няколко минути до 1-2 часа след епилацията. В рядки случаи и малко повече.

 

498d7568f748d747cef830e386583f1aПодготовка

 

Преди епилация

Един ден преди епилацията е необходимо зоната, която ще бъде третирана, да се депилира (чрез бръснене или крем депилатоар). Ако е правена кола маска е необходимо да се изчакат 3 седмици преди да започнете лазерната епилация.

 

По време на процедурата

Усещането за дискомфорт по време на процедура (ако има такова на определени зони) при нас е намалено до минимум, поради специфичната форма на импулса на Арион II. Всеки импулс се състои от 5 по-малки, което е уникално за Arion. В допълнение към комфорта по време на епилацията използваме апарат със студен въздух (Zimmer Cryo 6), който предпазва кожата от ненужно загряване и същевременно отнема усещането за болка.

За разлика от фотоепилацията, ние не използваме контактен гел, който да ни бави в нанасянето, почистването му и лепненето след епилация.

 

След епилация

Препоръчваме използването на слънцезащитен крем върху вече третираните места в продължение на поне 2 седмици само ако процедурите се извършват през летният сезон или слънцето е силно (50ти фактор за тяло и 30ти фактор за тяло).
Космите започват да падат най-рано от четвъртият ден нататък (зависи от бързината на растеж на косъма на човека).

 

След епилация човек няма усещането, че преди малко му е правена лазерна епилация и може спокойно да се върне към ежедневните си занимания необезпокояван.

 

На пазара са известни няколко типа лазери за обезкосмяване, а именно: диоден, Nd:YAG и александритен. Всяка от тези технологии има своите предимства и почти липсващи недостатъци. Всичко за технологиите може да видите тук:

Александритен и Nd:YAG лазер: http://bulmed.bg/gentlepro/

Диоден лазер: http://bulmed.bg/elysion/

 

 

 

 

 

 

 


X