Мадона и Виктория Бекъм се подлагат редовно на терапията Intraceuticals

Шарън Олдам е козметичен терапевт от световна величина. Тя има над 30 години опит в козметичната индустрия. През 2008 година се присъединява към компанията на австралийската марка Intraceuticals и става неин верен фен и посланик на марката по света. В момента заема позицията Мениджър на образователния департамент на Intraceuticals за Европа. Шарън е и личен терапевт на младите изгряващи звезди от X Factor във Великобритания. Тя заедно с „зведните терапевти“ Джина Брук и Мишел Пек  се грижи Мадона, Виктория Бекъм, Ева Лонгория, Наоми Кембъл да бъдат снабдени с продуктите на Intraceuticals.  И четирите са верни фенове на марката. Те използват терапията, за да запазят кожата си здрава и сияйна в ежедневието, както и преди фотосесия или участие на червения килим.

Шарън идва в България на 21 ноември, за да представи процедурата и новите продукти пред български козметици и дерматолози. Събитието ще се проведе в София, Sopharma Business Towers. Ако искате да присъствате на събитието ни пишете на office@bulmed.bg

Шарън, как станахте терапевт на участниците в X Factor Великобритания?
Бяха привлечена от главния гримьор на шоуто да се грижа да лицата на участниците преди да им бъде нанесен грима преди всяко участие.

Как точно се грижите за лицата им преди грим?
Те редовно се подлагат на терапията Intraceuticals. Серумите и домашната грижа, които са част от терапията, обаче са различни в зависимост от типа кожа и нуждите на всеки участници.

Какво мислят участниците в X Factor за терапията?
Те просто я обожават!

Какво всъщност представлява терапията Intraceuticals и какъв е ефектът от нея?
Intraceuticals e терапия с мигновен ефект. Тя хидратира кожата в дълбочина. Терапията включва терапевтичен клас кислород под налягане, който помага активните частици от серумите за хидратация и подхранване на кожата да достигнат в дълбочина. Тя е подкрепена и от уникален режим за домашна грижа, който поддържа ефекта от терапията.

Терапията има няколко разновидности, които се борят с различни проблеми на кожата. Коя е вашата любима разновидност?
Не бих казала, че имам любима разновидност на процедурата, защото всички имат много добър ефект върху различните типове кожа. Любимата ми комбинация, която прилагам върху собствената си кожа е Атокселин последван от новия Intraceuticals+ Booster.  Също така ползвам подмладяващия дневен серум (Rejuvenate Daily Serum), който комбинирам с Rejuvenate+ Homecare Boosters. За околоочния контур използвам Rejuvenate Eye. Разбира се, не пропускам и хидратиращия и овлажняващия гел. Предпочитам също така да използвам Атокселин дневен серум за частите от лицето, които са предразположени към мимически бръчки, като естествена алтернатива на Ботокса.

Коя разновидност на терапията препоръчвате на участниците в X Factor?
Всички те използват различни комбинации от терапии и продукти в зависимост от типа кожа, която имат.

Смятате ли, че част от успеха им се дължи на вашите грижи за тяхната кожа и добър външен вид?
Не бих казала, че терапията е част от успеха им, каквито са талантът и личността им, но вярвам, че когато изглеждат добре, те се  чувстват по-уверени в себе си, когато се показват пред камера.

Кое е иновативното в терапията?
Според мен това е кислородът под налагане, който се използва, за да доставят молекулите на серума до дълбоките слоеве на кожата. Това прави методът единственият по рода си, който е способен да разпространи хиалуроновата киселина на голяма площ без да има нужда от игли.

Знаем, че терапията е известна като Терапията на звездите в Холивуд.  Кои звезди си я прилагат?
Има много звезди, които се поддържат с Intraceuticals и ние имаме референции от тях, качени на сайта ни. Също така има други звезди, които ползват терапията, но нямаме референции от тях.

Защо те предпочитат  Intraceuticals терапията пред Ботокса, например?
Атокселин терапията на Intraceuticals е естествената алтернатива на ботокса и когато се прилага редовно намалява бръчките и фините линии до над 60% без да променя мимиките.

Наистина ли това е терапията на Мадона и Виктория Бекъм или е просто добър рекламен трик?
Не е рекламен трик. Те са големи почитателки на Intraceuticals и се подлагат редовно на терапията от известно време насам. Ние имаме референции на сайта си и от двете. Важно е да споменем, че Intraceuticals не плаща на звездите да рекламират терапията.

Вие лично прилагали ли сте терапията на известни личности?
Да, на няколко.

Ще ни разкажете ли повече за опита си с прилагането на терапията върху лицата на популярни личности?
Предпочитам да не обсъждам клиентите си, защото вярвам, че имат право на личен живот и неприкосновеност. Всичките ми клиенти са еднакво важни за мен, независимо дали са известни или не. Имам над 30 години опит в тази индустрия и съм се срещала и работила заедно с много от т. нар. „звездни терапевти“. Те не са по-добри в това, което правят всички останали терапевти, които си вършат работата дискретно. Преди много години реших да се придържам стриктно към професионализма си, вместо да се идентифицирам с тези, които третирам.

Какво мислят звездите за терапията?
Те много я харесват, защото виждат, че им помага. Затова са верни и на марката.

Кога и по какви поводи популярните личности прибягват до терапията?
Те се полагат на терапията редовно, за да поддържат кожата си здрава и хидратирана. Когато трябва да се появят на червения килим и трябва да ги фотографират или да се снимат във филм, използват терапията, за да предпазват кожата си.

Как ги убеждавате да използват Intraceuticals?
В повечето случаи те не се нуждаят от убеждаване. Повечето известни хора много добре познават Intraceuticals, защото тя е много препоръчвана терапия. В крайна сметка тя е най-ефективната неинвазивна терапия.

Какво означава красотата за вас?
Бюти индустрията е много важна за мен, тъй като се занимавам с красота вече повече от 30 години. Обожавам работата си и не мога да си представя какво друго бих правила. Красотата е много повече от това как изглежда един човек. Вярвам, че красотата идва отвътре и е много повече от един добър външен вид. Всеки може да изглежда добре по своему с много малко усилия.

Каква е европейската представа за красотата?
Не мисля, че представата за красота в Европа е различна от където и да е било другаде по света.  Хората по света започват да се грижат все повече за външния си вид, което е хубаво.

Виждате ли разлика в отношението на хората към красотата в различните краища на света?
Не. Аз пътувам много и забавното е, че във всяка страна, в която отида хората казват, че бюти пазарът при тях е различен от този, в която и да е друга страна по света. Всъщност всяка жена иска да изглежда добре независимо в коя част от света живее. Това се отнася и за мъжете.  Нещо, което намирам за странно е, че хората са склонни да дават милиони евро за дизайнерски дрехи, но се скъпят да плащат за грижа за кожата, а трябва да е обратното. В крайна сметка кожата е дрехата, която никога не можем да свалим. Тя никога не излиза от мода. Грижата за кожата е много важна. Тя създава първото впечатление за нас и не може да бъде прикрита.

Кои нации имат най-хубава кожа?
Тези, които имат умерен климат. Силното слънце не е полезно за кожата.

Вие лично използвате ли Intraceuticals?
Да! За първи път открих Intraceuticals през 2004 година, когато бях на бизнес пътуване до Австралия. Направих си 6 процедури и си взех комплект за домашна грижа. Кожата ми изглеждаше по-добре от всякога. Всички коментираха колко добре изглеждам. Когато свърших продуктите трябваше да се върна към други малки, защото нямаше дистрибутор наблизо. Винаги съм се грижила добре за кожата си и съм използвала добри марки, но нищо не може да се сравни с Intraceuticals. Официално се присъединих към компанията през 2008 и оттогава не използвам нищо друго.

Как се чувства вашата кожа след процедура?
Освежена, хидратирана, стегната. Терапията придава на кожата ми здрав вид и блясък.

Какво мислите за Ботокса, Лифтинга и другите инвазивни корекции по лицето?
Не съм против ботокса. Когато се поставя от специалист резултатите са невероятни. Но когато не се поставя от човек, който наистина знае какво прави, много неща могат да се объркат. Филърите, когато се поставят от опитен специалист също могат да имат невероятен ефект. Тайната на страхотните козметични процедури е да не си личи да си правил нещо по себе си, просто хората, коментират, че изглеждаш добре. Също така не съм против пластичната и козметична хирургия, ако хората я правят с основателна причина. Мисля, че хирургията трябва да бъде използвана да подчертае естественото, а не да го трансформира. Що се отнася до инвазивните процедури моят съвет е внимателно да избирате лекаря или хирурга при когото отивате. Търсете внимателно, искайте да видите какво са правили досега и контактувайте с хора, които вече са използвали услугите му.

Какво ще посъветвате българските жени за хубава кожа?
Една дума – Intraceuticals. Защо да се примирявате с по-малкото, когато можете да имате най-доброто. Терапията има невероятен подход към кожата. Дехидратацията е основната причина за стареенето на кожата, а нито една друга процедура не хидратира кожата по-добре от Intraceuticals.


X