Кавитацията може да бъде много опасна. Посъветвайте се с дерматолог или пластичен хирург преди да предприемате подобни процедури

Имате целулит или се притеснявате, че сте достигнали възраст, в която е нормално да се появят първите признаци на „портокалова кожа”. Витаят няколко заблуди за целулита, които объркват много жени и ги карат да харчат парите си напразно. Тук представяме само 3 от тях:

Как се отразява носенето на тесни дрехи на кожата ми?
Може би си мислите, че тесните дрехи стягат фигурата ви и не й позволяват да изглежда отпусната, но истината е, че носенето на тесни и прилепнали дрехи смущава кръвообращението и проблемите с целулита (ако имате такъв) се задълбочават.

Ако спортувам, това ще ми помогне ли да нямам целулит?
Противно на всеобщите схващания, спортът не помага за премахването на портокаловата кожа. Тя първо трябва да бъде отстранена чрез медицински процедури, а едва след това, за да се поддържа ефектът от тях, е хубаво да се отдадете на активен спорт, здравословно хранене и поемане на повече течности. В противен случай целулитът отново ще се появи. Какво да правиш – природа!

Използвам кремове против целулит, но те не помагат! Защо?
Ако смятате, че кремовете против целулит не помагат, то това най-вероятно се дължи на факта, че премахването на целулита е комплексен процес, който трябва да включва не само мазила, но и сериозни медицински методи и добър хранителен режим. Обикновено кремовете играят поддържаща роля към всичко това.

Кои са медицинските процедури, които помагат срещу целулита?
Има няколко метода в зависимост от стадия, в който се намира целулитът. За по-леките фази се използва сертифицираният с FDA апарат VelaShape II.  Той действа чрез  високоефективна радиочестота и инфрачервени лъчи в комбинацията с вакуум. Освен мощното въздействие върху мастните депа и целулита, VelaShape II влияе също на отпускането на кожата като активира клетките да произвеждат повече еластин и колаген.

При по-напреднали стадии се прибягва до по-сериозни мерки . За да има резултат е добре най-напред да се свалят килограми, да се направи липосукция и чак след това да се започне с процедури с Vela Shape II за поддържане на резултата.

В България все още хората прибягват и до кавитация. Това е процес, който се предизвиква чрез ултразвук в течностите на тъканите.  Методът използва контролирани нискочестотни вълни, генериращи микромехурчета. Тези мехурчета се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и се разрушават. Тези мастни клетки се превръщат в течна субстанция, която се извежда от организма чрез лимфната и отделителната системи. Втечнявайки се мазинаната влиза в кръвоображещиено и може да запуши кръвоносните събове и да образува плаки. Затова  кавитацията  може да бъде много опасна, със странични ефекти и в някои страни в Европа е забранена. Преди да предприемете такива процедури е най-добре да се консултирате с лекар дерматолог или пластичен хирург.

 


X