Д-р Михаил Скерлев за водно-асистираната липосукция с BodyJet в „Ива от сутрин до обед“ по Радио FM+

Участие на д-р Михаил Скерлев в предаването „Ива от сутрин до обед“ по Радио FM+, в което той подробно разказва какво представлява процедурата и какви са нейните предимства пред традиционната липосукция.

Методът се нарича водно-асистирана липосукция (Water Body Jet Assisted Liposuction) и за първи път се приложи у нас преди около 4 месеца от д-р Михаил Скерлев от клиника „Галатея“.

Д-р Скерлев е първият и единствен в момента хирург у нас, който работи с тази иновативна технология. Тя е революционна не само за България, но и в световен мащаб.

Методът позволява в мастната тъкан да се впръсква разтвор на водна основа, който разделя мастните клетки на гроздове, като по този начин улеснява в пъти изсмукването им без да се нараняват кръвоносни съдове или да се засяга друга тъкан освен мастната. Намаляват се до минимум синините и отоците.
Водно-асистираната липосукция, за разлика от традиционната се прилага само с местна упойка, което намалява много рисковете от интервенцията.

Методът улеснява и лекаря, който работи, защото намалява с 40% времето за извършването на липосукцията. Най-голямото му предимство обаче е, че възстановителният период за пациента след водно-асистирана липосукция, е с около 50% по-кратък отколкото при традиционната липосукция.

Статистиката показва, че 87% от пациентите се чувстват добре още на 4-тия ден след процедурата, докато при стандартния метод този процент е едва 3.6%.

Повече информация за процедурата и апарата може да намерите на:

http://www.bulmed.bg/


X