Преди около година и половина на пазара се появи нова технология за отстраняване на бръчки, петна, белези и стрии. Апаратът се нарича e-two.  Той съчетава две революционно нови технологии – Sublime и Sublative.

Какво представляват те?

Sublative  представлява радиочестота, която действат едновременно  на повърхностния слой на кожата –  епидермиса и на по-дълбокия слой – дермиса.  На повърхностния слой на кожата тя предизвиква частично изпаряване на тъканта. Апаратът е способен да изпари тъканта до 250 микро метра в дълбочина, като достига малко под епидермиса. След около 3-4 дни организмът сам, по естествен път, възстановява изпарената тъкан, като тя става по-здрава. Видимо по време на процедурата  се получава зачервяване на кожата, а пациентът усеща миризма на опърлена кожа. В същото време, докато на повърхността тъканта се изпарява, в по-дълбокия слой на кожата – дермиса се получава загряване, което достига до 0.8 мм в дълбочина. То спомага за стимулирането на производството на колаген и еластин в кожата, в резултат на което бръчките се заличават, а белезите се изравняват и изчезват. За синтезирането на нов колаген обаче са необходими поне 28 дни. Ефектът започва да се проявява след първия месец след процедурата като се разгръща и става все по-видим до 6 месец след процедурата. Необходими са от 3 до 4 процедури през един месец за оптимални резултати.

Sublime също е радиочестота, която обаче действа по-дълбоко в кожата – на дълбочина от 0.8 мм до 4 мм. Тя загрява в дълбочина. За разлика от Sublative  Sublime не предизвиква изпаряване, защото има система за охлаждане на повърхността на кожата. Охлаждайки я, това позволява на радиочестотата да загрее кожата доста по-дълбоко. В резултат имаме стимулиране на синтеза на нов колаген и еластин в кожата. Така технологията помага за заличаване на бръчки и белези по кожата. Необходими са от 3 до 4 процедури през 3 седмици.

Двете технологии се прилагат заедно за оптимални резултати.

Къде можете да се подложите на терапия с апарата e-Two?

В София – д-р Мадлен Кокева в клиника Magic Line

В Стара Загора – д-р Евгени Христозов в клиника Lege Artis


X