Как да се отървем от мазнините завинаги? Вероятно често си задавате този въпрос. И вероятно често получавате отговор, който не ви харесва. Няма такъв начин. Всъщност има и той се нарича криолиполиза. Това е сравнително нова технология, която  премахва локалните мастни натрупвания на корем, паласки и бедра чрез замразяване на мастните клетки. Звучи странно, но всъщност технология е доста проста и ефективна.

 

Как действа технологията?
Криолиполизата е процес за разрушаване на част от мастни клетки чрез замразяване.  Той се извършва посредством машина с апликатор, който чрез вакуум засмуква определено количество кожа и подкожни мазнини.  Вакуумът  блокира преминаването на кръв в засмуканата област.  Целта е да не се затопля зоната. Апаратът охлажда подкожните мазнини до – 8 градуса. По този начин 50% до 70% от мастните клетки в засмуканата област се разрушават. Голяма част от мастните киселини в тях замръзват, структурата им се разрушава и те чрез лимфатичната система на организма се резобрират от черния дроб. Така видимо се намаляват мастните натрупвания в дадената област. Нужни са 3 процедури, за да се постигне оптималният резултат. Процедурите се правят през един месец, а 1 трае около час. Резултатите са видими след между 15 дни и 3 месеца след пълния цикъл от процедури.

 

Защо охлаждаме до – 8 градуса и това не е ли опасно за кожата ни?
Минус 8 градуса е оптималната температура, при която можем да разрушим мастните клетки без да нараним кожата. Кожата умира при -12 градуса. Освен това върху  кожата задължително  се поставят мембрани с гел на спиртна основа, който предпазват от образуване на лед върху повърхността на кожата. Образуването на лед върху кожата е другото условие, което може да доведе до умирането на кожните клетки. Затова поставянето на тези мембрани е абсолютно задължително.

 

След като  махнем апликатора от кожата е хубаво да направим силен масаж на областта Vela Shape. Така се постига двоен ефект. Докато мастните киселини в клетките са все още на кристалчета, масажът ще помогне още по-голяма част от мастните клетки да бъдат разрушени. Най-хубавото при тази технология е, че разрушените мастни клетки никога повече не се възстановят отново на даденото място, тъй като те са константна величина в организма и веднъж унищожени, не се възобновяват.

 

Препоръчва се криолиполизата да се комбинирана с други процедури за извайване на тялото като Vela Shape, например. Ефектът тогава е поразително добър. Тайната е в масажа, който спомага за разрушаването на по-голяма част от мастните клетки.


X