Влажно диамантено микродермаабразио. Хромотерапия.

ВЛАЖО ДИАМАНТЕНО МИКРОДЕРМААБРАЗИО

Влажното диамантено  микродермаабразио се използва при следните проблеми:

Хиперкератоза

Кафяви петна

Белези от акне

Стрии

 

ХРОМОТЕРАПИЯ – ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ ЦВЕТОВЕ

Методът се състои в използването на видимия спектър на излъчване на светлината като целта е лечение и профилактика.

Цветът е свойство на светлината и представлява електромагнитни вълни с определена честота  и се характеризира с определена дължина на вълната.

Освен че цветът се възприема от хората чрез зрението, той се възприема и чрез кожата. Смяната на цветове влияе на метаболизма. Чрез кожата цветът може да влияе и на функцията на вътрешните органи. Различните цветове имат различно лечебно въздействие и се препоръчват при различни проблеми.  Ефективността на лечението зависи и от това колко дълбоко в тъканта проникват цветните вълни. Дълбокото проникване на  вълните зависи от самата кожа, нейната повърхност, влажност, пигментация.

Най-често използваните цветове за лечение са синьото и червеното. Синьото прониква в по-малка степен затова се използва за лечение на горния слой на епидермиса.

Синият цвят

Има противовъзпалтителен и успокояващ ефект, намалява отоците. Той се препоръчва за чувствителна кожа, при розация, акне, дерматит.

Червеният цвят

Има способността да прониква на дълбочина от 2.5 см в тъканата. В резултат на това покачва температурата на тъканта. Лечението с червен цвят се препоръчва при суха, силно пригментирана кожа, проблемна кожа с лошо кръвоснабдяване, при дерматози.  Червеният цвят подобрява кръвоснабдяването на тъканта и ускорява регераницята на клетките.


X